Uutisen päiväys

21.12.2013← Takaisin

Kyllönen toiseksi Asiagon perinteisen sprintissä

Suomalaisnaisilla oli loistava päivä Asiagon maailmancupissa. Anne Kyllönen nousi jälleen palkintopallille sijoittuen perinteisen sprintissä toiseksi. Suomalaisnaisilla oli muutenkin vahva päivä, sillä Aino-Kaisa Saarinen hiihti kahdeksanneksi ja Mona-Liisa Malvalehto yhdeksänneksi. Suomalaismiesten parhaasta suorituksesta vastasi 20:nneksi hiihtänyt Martti Jylhä.

Asiangon maailmancupin perinteisen sprintissä Anne Kyllönen sijoittui upealla hiihdolla toiseksi jääden kisan voittaneelle Puolan Justyna Kowalczykille 1,34 sekuntia.
- Ihan mielettömän hyvä fiilis. Oli kyllä upea ja kova kisapäivä. Kisajärjestelyt ovat onnistuneet hyvin, vaikka täällä ei ole paljon lunta, niin olivat saaneet ladun kanssa. Aamulla aika-ajossa oli latu hiukan liukkaampi ja keli vettyi päivän mittaan. Finaalissa oli huomattavasti hitaampi keli, Kyllönen kertoo.
Kauden ensimmäinen palkintopallipaikka maistuu suloisen makealta, vaikka nainen itse on ollutkin luottavainen koko alkukauden ajan.
- En minä ole ollut yhtään huolissani tilanteesta. Minulla on ollut hyviä hiihtoja, eikä minun kunto ole minnekään hävinnyt. En vaan ole saanut ihan kunnon mukaisia suorituksia. Tänään oli mieletöntä, kun kroppa toimi niin kuin piti ja suksi aivan loistavasti.
Kyllönen lähettääkin erityiskiitokset huoltotiimille:
- Meillä on tällä kahden miehen huoltotiimi ja kahdeksan urheilijaa. Aivan mielettömän työn ovat miehet tehneet ja todella hyvin tänään onnistuivat. Suurkiitos heille.
Urallaan nyt neljättä kertaa maailmancupin palkintopallille yksilökisassa noussut Kyllönen haluaa vakiinnuttaa asemansa kansainvälisellä huipulla.
- Sen takia tätä tehdään, että kehittyy ja pystyy mittamaan kuntoaan ulos niin, että näkyy tuloksissakin. Nälkä kasvaa syödessä, Kainuun Hiihtoseuran kasvatti nauraa.

Kahdeksanneksi hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen oli kisan jälkeen vapautunut. Finaalipaikka olisi maistunut, mutta kaiken kaikkiaan Saarinen oli kisapäiväänsä tyytyväinen.
- Kyllä tämä oli taas parempaan päin ja sitä mitä lähdin hakemaan. Olisi ollut hienoa hiihtää finaaliin, mutta minä hieman sekoilin erässä. Kun jäin porukan taakse, niin lähdin hakemaan omia latuja, vaikka olisin voinut vähän rauhallisemmin katsoa. Teknisesti oli sellaista, mitä hiihtämisen pitää ollakin, mutta onhan minulla tasurissa vielä tekemistä, Saarinen nauraa.
Myös Saarinen kiitteli huoltotiimin onnistumista vaikeissa olosuhteissa.
- Aamulla kun tänne tultiin, oli pohja hieman rapsakka ja latu pehmeni koko ajan. Lumi oli tosi likaista ja latu vettyi, selvästi keli hidastui, mutta kyllä se latu kasassa pysyi. Olen todella tyytyväinen meidän huoltoon: aamulla oli ehkä himpun verran liikaa pitoa, mutta viimeisessä erässä todella hyvä suksi.

Mona-Liisa Malvalehto sijoittui lauantaina yhdeksänneksi.
- Kyllä pitää olla tyytyväinen, positiivinen suuntaus, mutta tasuri ei toimi yhtään, Malvalehto naurahtaa.
- Lihaksisto ei varmaan ole huippuvireessä, ei löydä oikeata asentoa eli saa voimia käyttöön. En pysty vahvuuttani käyttää ladulla, kun voimat vuotaa läpi. Jospa se saataisin kohdilleen, niin kevään puolella näkyy ladullakin. Pitää osata olla tyytyväinen, kun sijoittuu yhdeksänneksi, mutta toki mun tavoitteet on korkeammalla.

Miesten parhaasta sijoituksesta vastasi 20:nneksi sijoittunut Martti Jylhä. Muut suomalaismiehet karsiutuivat jatkosta. Ari Luusua hiihti toiseksi parhaana suomalaisena 45:nneksi, Sami Jauhojärvi oli aika-ajojen 48:s, pikahälytyksen Matias Strandvallin korvaajaksi saanut Toni Ketelä hiihti 52:nneksi ja niin ikään yllätyskutsun Anssi Pentsisen tilalle saanut Juho Mikkonen hiihti 72:nneksi.