Uutisen päiväys

16.12.2017← Takaisin

Anita Korva taisteli kuudenneksi Skandinavia-cupin vapaan sprintissä

Anita Korva oli ainoa finaaliin yltänyt suomalaishiihtäjä vapaan sprintissä Skandinavia-cupissa Vuokatissa. Korva oli lopulta kuudes. Miehistä välierävaiheeseen selvisi Matias Strandvall, joka kuitenkin otti vilppilähdön ja sai siitä keltaisen kortin. Kun Strandvallilla oli tilillään jo yksi keltainen kortti, hän joutui ulos kisasta.

Anita Korvan jälkeen suomalaisista seuraavaksi parhaina olivat Katri Lylynperä (14:s), Heini Hokkanen (23:s), Maaret Pajunoja (27:s) ja alkuerässään kaatunut Johanna Matintalo (28:s).

"Todellakin tuli (finaali) yllätyksenä. Eilen vitsailtiin, että oli huonon tuntuista. Karsinnassa huudettiin tekniikkarinteen mäen päällä, että sijoitus 33:s ja paljon sekkoja kärkeen. Lopun tulin tosi kovaa. Se loppuvauhti yllätti. Alkuerä ihan ok, vaikka tuntui ettei nousussa riitä yhtään. Sitten välierässä tuntui, että riittää siinäkin. Tuntui, että nyt kulkee oikeasti. Finaalissa vähän katselin, että kovat enää jäljellä. Oli semmoinen tunne, että ei ihan taistella kärjessä. Siinä tuli taktista töppäystä, varmaa olin jo vähän hapoilla. Toisaalta vauhti tuntui helpolta, oletin että kärki menee kovempaa. Tämä kisa kertoo siitä, että en on tehty kesällä jotain oikeita asioita. Hyvältä tuntuu", huomisen perinteisen kymppiä kovasti odottava Korva sanoi.

Voittoihin hiihtivät norjalaiset. Naisten kilpailun vei myös edellispäivänä voittanut Tiril Udnes Weng sekä miesten kilpailun Sindre Björnestad Skar.

Suomalaisnaisia selvisi karsinnasta jatkoon kaikkiaan viisi ja miehiä neljä. Miehistä Strandvallin hylkäyksen jälkeen suomalaisista parhaiten sijoittui Joni Mäki, joka oli 13:s. Martti Jylhä oli 20:s ja nuori Verneri Suhonen 22:s.

"Aika-ajo oli hyvä. Vaikea jakso on ollut päällä, mutta nyt sai hyvä vedon. Hyvillä mielin alkuerään, jossa lähdettiin pitää vauhtia. Otin aika huonon leikkauksen keskimmäiseen nousuun, siinä sitten vähäsen pääsi kavereita ohi. Lähin sen vuoksi letkan perällä laskuun. Viides sija sitten lopulta. Ihan kohtalainen veto, pari teknistä virhettä. Kohti nuorten MM-kisoja tämä on hyvä viesti. Tuntuu kovaa hiihtäminen helpolta. Tietää, että pysyy isojen poikien vauhdissa, mikä on aina hyvä merkki. Nyt oikeastaan vasta kunnolla avasin kisakautta. Pitänyt pitää pieni breikki kuluneina viikkoina sairastelua ja ylikunnon vuoksi. Oli tukossa, mutta nyt suunta on oikea. Nyt voi alkaa kisaamaan ja etsimään sitä viimeistä kuntoa", Suhonen sanoi.

Vuokatin Skandinavia-cupissa hiihdetään sunnuntaina perinteisen normaalimatkat.

Anitan haastattelu kokonaisuudessaan Facebookissamme: https://www.facebook.com/xcteamfinland/videos/1714584061905943/

Tulokset:

Skandinavia-cup, Vuokatti (kärkikuusikko ja 30 joukkoon yltäneet suomalaiset:

Naiset, sprintti (v): 1) Tiril Udnes Weng Norja, 2) Silje Öyre Slind Norja, 3) Amalie Håkonsen Ous Norja, 4) Maja Dahlqvist Ruotsi, 5) Silje Theodorsen Norja, 6) Anita Korva Suomi,…14) Katri Lylynperä Suomi,…23) Heini Hokkanen Suomi,…27) Maaret Pajunoja Suomi, 28) Johanna Matintalo Suomi.

Miehet, sprintti (v): 1) Sindre Björnestad Skar Norja, 2) Jan Thomas Jenssen Norja, 3) Karl-Johan Westberg Ruotsi, 4) Emil Johansson Ruotsi, 5) Erik Valnes Norja, 6) Vegard Bjerkreim Nilsen Norja,…13) Joni Mäki Suomi, …20) Martti Jylhä Suomi,…22) Verneri Suhonen Suomi.

Kaikki tulokset