Uutisen päiväys

20.1.2008← Takaisin

Ampumahiihtäjä Repo 17-vuotiaiden mestari, Ojanen kotiladuillaan 18-vuotiaiden ykköseksi

    Mikko Repo vei 17-vuotiaiden ja Simo-Viljami Ojanen 18-vuotiaiden mestaruuden Vuokatissa nuorten SM-kilpailuissa vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä.

    Kontiolahden Urheilijoita edustava ja enemmän ampumahiihtoon panostava Mikko Repo otti 17-vuotiaiden 15 kilometrillä mestaruuden 3,1 sekunnin erolla. Hopealle hiihti IF Femmania edustava Victor Lövdahl, joka on nyt voittanut nuorten SM-mitaleita yleisurheilussa, suunnistuksessa ja hiihdossa. Edellispäivän mestari, Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen kasvatti mitalitiliään pronssilla.
    ”Tuntuu hyvältä, hiihto oli hyvä ja sukset toimi täydellisesti. Ei mestaruus ole mikään älytön yllätys, vapaa on tällä kaudella kulkenut hyvin ja eilen perinteinenkin kulki hyvin vaikka en korkealla ollutkaan (15:s). Alussa lähdin riskillä vetämään, jaksoin loppuun asti”, pari kautta hieman sairasteluista kärsinyt Repo sanoi.
    ”Pieni yllätys, päämatka olisi ollut eilen se 10 kilometriä. Ei oikein vaan kulkenut”, Vaasassa asuva ja Vöyrin urheilulukiota käyvä Lövdahl sanoi.
    Hyvärinen oli yllättynyt jo lauantaisesta mestaruudesta, mutta kun sairastelujen sotkeman harjoituskauden jälkeen tuli vielä toinenkin mitali, Riistavedellä asuva Hyvärinen oli todella yllättynyt.
    ”Tänään piti sisua käyttää. Sisulla loppu mentiin. Ei ollut paineita eikä odotuksia, mutta kummasti rupesi jännittämään. Olen todella tyytyväinen, en olisi uskonut että vapaalla näin korkealle pääsen ja ensimmäistä kertaa 15 kilometriä hiihdin”, Hyvärinen sanoi.

    Simo-Viljami Ojanen kotiladuillaan mestariksi

    Urheilulukioon tulon myötä perheineen sotkamolaistunut Simo-Viljami Ojanen vei 18-vuotiaiden 15 kilometrillä kultaa 10,3 sekunnin erolla Lempäälän Kisan Harri Niemeen. Niemi oli lauantaina pronssilla. Iin Hiihtoseuran Lasse Härkönen vei sunnuntaina pronssin lauantaisen hopean jatkoksi.
    Kaustisen Pohjan-Veikkoja edustava Ojanen on kotoisin Nakkilasta. Hän asui seitsemän vuotta Kaustisella ja viihtyy sen aikaisen kotipaikan seurassa. Sotkamoon Ojanen ei tullut yksin vaan mukana tuli koko perhe.
    ”Isä ei uskaltanut yksin päästää urheilulukioon, joten vanhemmat muuttivat Sotkamoon myös (nauraa). On hyvä. Oli vähän tavoitteena tälle kaudelle, osasin odottaa. Pertsa on kyllä kulkenut tällä kaudella pikkasen paremmin, näköjään vapaakin kulkee. Eilen (5:s) otin pikkuisen jäykän suksen, mutta kyllä silloin oli neljä parempaa hiihtäjää”, Ojanen sanoi.
    ”Kuulin koko ajan tilanteen, siinä oli etua. Nyt tuli ihan huippuviikonloppu, alkukaudesta oli harjoitustukkoisuutta, mutta valmentaja (Markus Vuorenmaa) osasi saada kisakuntoon. Markukselle iso kiitos tästä viikonlopusta. Kevyiden harjoitusten ja levon kautta haettiin virettä, kesällä on kuitenkin tehty paljon töitä”, Lempäälän lukiossa opiskeleva Niemi sanoi.
    ”Ei parasta ollut, mutta vapaalla on ollut ongelmia. Penikat vetää kramppiin, hiihto ei ole oikein rentoa. Pakko on olla tyytyväinen, kun tavoite oli 10 sakkiin”, Härkönen sanoo.

    Tulokset:

    Vuokatti:

    Nuorten SM-kilpailut, 2. päivä, vapaa hiihtotapa:

    Miehet:
    17-v., 15 km: 1) Mikko Repo Kontiolahden Urheilijat 38.39,2, 2) Victor Lövdahl IF Femman 28.42,3, 3) Perttu Hyvärinen Riistaveden Urheilijat 38.51,8, 4) Markus Sinijärvi Pirkkalan Hiihtäjät 38.54,3, 5) Olli-Pekka Nuuttila Kuhmoisten Kumu 39.05,8, 6) Jonne Seppänen Vaalan Karhu 39.18,8.
    18-v., 15 km: 1) Simo-Viljami Ojanen Kaustisen Pohjan-Veikot 38.04,0, 2) Harri Niemi Lempäälän Kisa 38.14,3, 3) Lasse Härkönen Iin Hiihtoseura 38.26,5, 4) Vesa Kallio Valkeakosken Haka 38.27,8, 5) Juho Mikkonen Kuhmo-Ski 38.36,4, 6) Sami Orpana Lahden Hiihtoseura 38.40,3.

    Täydelliset tulokset: www.championchip.fi