Uutisen päiväys

9.6.2007← Takaisin

Ajatusten herättelyä hiihtoputkessa ja paljon muuta Vancouver-ryhmän leirillä Vuokatissa

Vancouver-ryhmän leiriviikko Vuokatissa on ollut paljon muutakin kuin perjantai-iltapäivän leppoisaa rantaelämää. Ryhmä veti leirinsä valmentaja Vesa Mäkipään komennossa tiiviin ohjelman mukaan.

- Meillä oli testijuoksu Vaaralle. Lisäksi kävimme suolla tekemässä harjoituksen. Putkessa olemme hiihtäneet niin, että joka treenissä olisi jotain ajatuksia herättävää. Lähinnä tekniikkaan ja sprinttiin liittyviä juttuja, Mäkipää kertoi.
 - Hyvä on ollut, että on ollut lämmintä, mutta ei ahdistavaa, hän kiitteli leiriviikon ajan Vuokattia suosinutta säätä.
Sunnuntaina päättyvällä leirillä Vuokatissa olivat paikalla urheilijoista kaikki Thomas Ramstedtia lukuunottamatta.

Moni ”tiesi” viime kauden loppupuolella Riikka Sarasojan siirtyvän ampumahiihtäjäksi, mutta maastohiihto on ja pysyy jyväskyläläisen ykkösasiana.
- Maastohiihtäjänä tässä mennään. Mukava on ollut treenata, enkä ole kaivannut siihen nyt mitään muuta, Sarasoja sanoo.
Sarasoja on pysynyt terveenä ja ollut kaiken kaikkiaan hyvällä mielellä, takana on hyvä leiri ja hyvä kevät. Toisin oli viime kaudella, josta tuli henkisesti raskas. Harjoituskausi meni pitkälti sairastellessa, eivätkä talven tulokset olleet odotusten mukaisia.
- Kesällä sänky tuli tutuksi, kun piti parannella itseään. Talvella meni hetki, että itse hyväksyi sen, ettei pysty hiihtämään niin kovaa. Oli se aika raskas talvi.

Ennen seuraavaa leiriään Sarasoja ehtii edistää opintojaan Jyväskylän Yliopistossa. Työn alla on sivuaine psykologian appron opinnot, ja ohjelmassa on kirjatentti ensi perjantaina.
- Opinnot etenevät pikkuhiljaa, harrastuspohjalla, liikunnanopettajaksi opiskeleva hiihtäjä kertoo.

Seuraavan kerran ryhmä kokoontuu 2. heinäkuuta viikoksi Ruotsin Åreen, jossa samaan aikaan harjoittelee myös A-maajoukkue.