Uutisen päiväys

17.12.2005← Takaisin

A-finaalipaikat karkasivat Suomen miehiltä

Sami Jauhojärvi oli parhaana suomalaismiehenä kuudes maastohiihdon Skandinavia-cupin sprintissä Vuokatissa lauantaina. Jauhojärven lisäksi perinteisen hiihtotavan kisassa B-finaaliin ylsi Ville Verkama.

Kilpailun voitti Ruotsin Martin Larsson ennen Norjan Öystein Petterseniä ja Kazakstanin Jevgeni Koshevoita. Kazakstanin toinen syömähammas Nikolai Tshebotko tuhrasi mahdollisuutensa myöhästymällä välieränsä lähdöstä.

”Tulos oli hyvä verrattuna siihen, mitä se oli viimeksi”, Jauhojärvi naurahti.
Viikkoa aikaisemmin Lapinlahdella Jauhojärvi ei selvinnyt sprintin karsinnasta jatkoon, nyt tie eteni finaaleihin asti.
”Kilpailumuotona sprintti on äärimmäisen ilkeä, kun erien välissä pitää odottaa, että pääsee hiihtämään kilpaa. Ei malttaisi”, Jauhojärvi vitsaili.

Larsson viihtyy perinteisellä hiihtotavalla, mutta paremmin sprinttiä pidemmillä matkoilla. 26-vuotias ruotsalainen oli viime vuonna Vasaloppetissa toinen.
- Tavoitteeni oli päästä täällä A-finaaliin. Karsinnan (15:s) jälkeen vaihdoin suksiin toisenlaisen voitelun ja se auttoi, Larsson iloitsi.

Välieriin suomalaisista pääsi myös Kalle Lassila, joka kuitenkin jäi eränsä viimeiseksi. Sunnuntaina Vuokatin Skandinavia-cupissa hiihdetään naisten kymppi ja miesten 15 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

Tulokset: www.championchip.fi