Uutisen päiväys

4.3.2011← Takaisin

30 km MM-startti kysymysmerkki suomalaisnaisille

Lauantainen naisten päätösmatka Oslon MM-hiihdoissa, 30 km vapaan hiihtotavan kilpailu, on koko suomalaisnelikolle ennakkoon erittäin arvoituksellinen. Mukaan MM-taistoon lähtevät kolminkertainen kisojen mitalisti Aino-Kaisa Saarinen, tuplamitalisti Krista Lähteenmäki, viestin pronssinainen Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja.


Riitta-Liisa Roposelle 30 km kilpailu on ehdottomasti kauden pääkisa, mutta kokeneen hiitäjän mietteet olivat kilpailua edeltävänä päivänä sekalaisia.

- Edessä on mielimatka lempityylillä, mutta fiilikset eivät ole yhtään sellaiset kuin kuvittelin. Olen edelleen huippukunnossa, mutta fiilis on jotenkin mykistävä. Huomenna on uusi päivä ja toivon onnea epäonnen jälkeen, Roponen toteaa.

Roponen haluaisi painajaisen päättyvän.

- Takaa-ajo meni kaatumiseen ja kymppi sekä viesti heikkoihin suksiin. Lähden kamppailemaan jokaisesta sijasta, Roponen kertasi suksitesteihin mennessään.

Parisprintin hopea- ja 10 km perinteisen sekä viestin pronssinainen Aino-Kaisa Saarinen oli myös vuorokautta ennen kisaa myös aika kysymysmerkkinä.

- Varmasti on väsyneitä naisia ladulla matkassa. 30 km on aina arvoitus ja paljon on päivästä kiinni. Lähden poimimaan sijoituksia ja toivon, että viestistä on palauduttu hyvin. Maalissa sitten nähdään, on todella vaikea sanoa nyt mitään tulevasta. Rata tulee olemaan hirmu raskas, mutta uskon vuosien kokemuksesta ja kuntopohjasta olevan nyt hyötyä, Saarinen hymyili lupaavasti.

Saarinen oli Vancouverissa pronssilla 30 km perinteisen kisassa. Liberecissä Saarinen oli edellisissä MM-kisoissa seitsemäs ja voiton Saarinen hiihti Holmenkollenilla 30 km maailmancupin kisassa 2007.

Krista Lähteenmäki huilasi perjantain ja jätti kokonaan hiihtämättä. Alla on jo kuitenkin neljä kilpailua ja kaulassa kaksi mitalia.

- Väsymystä on totta kai aikalailla. Katsotaan mitä tästä tulee, ei mitään paineita.

Riikka Sarasoja oli myös arvoituksellinen kommenteissaan.

- Tavoite on saada kisa pois alta mahdollisimman nopeasti. 30 kilometriä on tuskainen ja pitkä matka. Minulla on sellainen viha/rakkaus-suhde tähän matkaan. Viikon verran olen tässä palautellut edellisestä kisasta, joten väsymystä ei pitäisi olla.

Sarasoja hiihti Vancouverissa 30 kilometrillä 12. tilalle edellisessä matkan arvokisastartissa.

Miesten 50 km nelikko valittu


Magnar Dalen on nimennyt sunnuntaiselle MM-hiihtojen päätösmatkalle suomalaisnelikoksi Juha Lallukan, Teemu Kattilakosken, Tero Similän ja Ville Nousiaisen.

MM-kisat avaavalle Kattilakoskelle kokemus on tuttu, sillä hän hiihtänyt jo kuninkuusmatkan kolme kertaa aiemmin tällä tasolla. Liberecissä 2009 Kattilakoski oli kahdeksas, kuten myös Val di Fiemmessä 2003. Torinon olympialaisissa Kattilakoski sijoittui 43. tilalle.

Juha Lallukka oli Liberecissä edellisissä MM-kisoissa matkan 15. Similä puolestaan oli matkalla mukana Sapporossa (22.) ja Oberstdorfissa (25.).

50 km hallitseva Suomen mestari Ville Nousiainen oli Vancouverissa 37., Liberecissä 25., Sapporossa 10. ja keskeytti Torinossa.

Miehet ovat tavattavissa lauantain klo 11.45 huoltokoppien luona.

Toni Flink
Suomen Maastohiihto ry
Maajoukkueen tiedottaja MM-Oslo 2011
Press Manager Cross-Country Skiteam Finland WC 2011

+ 358 40 147 4148 (Oslo 17.2.-7.3.)
+358 40 777 3396 (Suomessa)
skype: toni.flink
toni.flink@gmail.com