Uutisen päiväys

9.11.2014← Takaisin

Vuokatti Ski Team Kainuu sai kamppailla ykköspaikasta tosissaan

Maastohiihdon Suomen Cupin avausviikonloppu Vuokatissa huipentui miesten viestiin, jossa ykköseksi ylsi Vuokatti Ski Team Kainuu. Vapaan 3x6 kilometrin kilpailusta saatiin jopa poikkeuksellisen jännittävä, sillä Vuokatin ankkuri Iivo Niskanen pinnisti vasta loppusuoralla 0,2 sekunnin turvin Kouvolan Hiihtoseuran ankkurin Lauri Lepistön edelle.

Vuokatin viestiä veivät ennen Niskasta Martti Jylhä ja Mikko Koutaniemi. Kouvolan hiihtäjät ennen Lepistöä olivat Lauri Vuorinen ja Ville Nousiainen. Jämsänkosken Ilves nousi Anssi Pentsisen vahvalla ankkuriosuudella kolmanneksi 10,7 sekuntia voittajalle hävinneenä. Niskanen pääsi ankkuriosuudelle kolmantena, 18,3 sekuntia Lepistön jälkeen.
”Viimeisellä kierroksella ei tarvinnut paljon hiihtää sen jälkeen, kun sain Laurin kiinni. Hoksasin vaan sitten, että loppusuora olikin lyhyt, kun puolesta välistä lähdin kiristämään. Liikkuuhan ne toisetkin! Siinä meinasi ylimielisyys tänään kostautua. Tarkoitus oli hiihtää helppo, teknisesti hyvä ja rento hiihto. Sellainen, ettei kroppaan tule liikaa laktaatteja”, Niskanen sanoi tyytyväisenä avaukseensa.
Koutaniemi on ollut useassa viestissä kokemassa Vuokatin ylivoimaista menoa. Hän muistuttikin, että viestihiihto on kivempaa silloin, kun kilpailussa on jännitystä. Niskasen etenemistä hän ei silti kuulemma oikein osannut jännittää, sillä luottoa joukkuekaveriin oli.
”Hattua täytyy nostaa Lepistön Laurille. Itselläni eilinen painoi tänään jäsenissä. Ihan kelpo suoritus, ei mitään totaalista katkeamista. Iivo tosiaan lupaili, että 1,5 minuuttia saa olla Kouvolaan eroa, kun hän lähtee matkaan. Sen verran hän kuulemma hoitaa, mutta en enää jaksa siihen uskoa”, Koutaniemi naurahti ja lisäsi, että sijoitus kuitenkin ratkaisee.
Vuokatin viestin avasi Martti Jylhä, joka tuli keulassa vaihtoon. Hän oli hiihtoonsa ihan tyytyväinen. Lihaksiston kanssa olleet ongelmat alkavat olla paremmalla mallilla.
”Epäilyksen siemen on kylvetty viime viikkojen aikana, eikä se yhdellä hiihdolla ravise pois. Pitää saada onnistuneita hiihtoja tässä alle muutamia, sitä kautta se tulee. Jos tulokset ovat hyviä niin se tuo uskoa. Luultavasti pitää saada kovempaa jaksoa. Nyt on tila saatu normalisoitua, kun joutui ottamaan hieman helpommin.  Joutuu tekemään kovempia harjoituksia, että saa sen suorituskyvyn esille”, Jylhä sanoi.
Ville Nousiainen iloitsi nuorten tiimikavereidensa onnistumisesta. Konkari kertoi, että joukkueen tavoitteena oli saada Lepistölle mahdollisimman rento paikka hiihtää.  
”Lauri oli lopussa aika terhakkana, hyvin pisti kampoihin. Kylmäpäinen hiihto, hyvin hoiti leiviskänsä. Itselläni oli aika raipakka aloitus, se maksoi jonkun verran lopusta. Ihan ookoo hiihto, sääret olivat jonkunverran tulessa, en ihan pystynyt normaalisti hiihtämään rentoa luistelua. Mutta niin se on aina ensimmäisissä luistelukisoissa”, Nousiainen sanoi.
Lepistö otti kylmäpäisen suorituksensa tyynesti.
”Eipä siinä, ajattelin vaan etten anna Iivolle yhtään helppoa. Odotin, että Iivo olisi tullut vähän nopeammin (kantaan). Löin viimeiset nousut ihan täysillä. Iivo tuli hönkämäen päällä ohi, mutta pääsin vielä kuittaamaan ja lopussa kuitenkin pääsin haastamaan kirissä hyvin”, Lepistö kertasi.
Lauantaina sprintissä loppukilpailusta karsiutunut Pentsinen näki viikonlopussaan hyvää ja huonoa.
”Kunto vaikuttaa hyvältä, mutta suorituskyvyssä on vielä tekemistä. Tämä kolmas sija oli meille se mitä tänään pystyimme ottamaan”, Pentsinen sanoi.
Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi avasi kautensa seuran kakkosjoukkueen ankkurina, ja toi joukkueen maaliin neljäntenä.
”Paljon paremmalta tuntui kuin 1,5 viikkoa sitten, mutta ei se hääviä ollut”, Jauhojärvi tuumi kuuden kilometrin taipaleensa jälkeen.
Jämin Jänne oli vielä Ristomatti Hakolan ja Antti Ojansivun osuuksien jälkeen toisena, mutta Tuomas Myllykoski ei pystynyt aivan kärkikamppailussa pysymään ja joukkue oli lopulta seitsemäs.

Tulokset: http://www.vuokattievents.fi/tulokset2