Uutisen päiväys

30.3.2016← Takaisin

Vantaan Hiihtoseura on dynaaminen hiihdon erikoisseura

Vantaan Hiihtoseura on dynaaminen maastohiihdon erikoisseura, joka tekee tiivistä yhteistyötä ympäristössään niin kaupungin, naapuriseurojen kuin yhteistyöyritystensä suuntaan.

Vantaan Hiihtoseuran pitkän linjan toimija Seppo Räty on oikea mies kertomaan, millainen seura on pääkaupunkiseudulla aktiivisesti myös kansallista kilpailutoimintaa pyörittävä Vantaan Hiihtoseura.
”Dynaaminen hiihdon erikoisseura, olemme erikoistuneet hiihtoon ja kuntourheiluun. Olemme sisarseura Kenttäurheilijat-58:n kanssa ja samana vuonna perustetun suunnistusseuran Pihkaniskojen kanssa. He auttavat meitä ja me autamme heitä. Hyvin voimme ja hengissä pysymme. Ongelmamme ovat enemmän olosuhteiden puolella”, Räty tiivistää.
Vantaan Hiihtoseuran toiminta keskittyy Hakunilaan, joka on monella tapaa hyvä paikka. Sinne kaupungin kanssa yhteistyössä pystytään loihtimaan esimerkiksi Suomen Cupeja ajatellen niin lumioloiltaan kuin latuprofiileiltaan hyvät reitit.
”Kaupunki on hoitanut lumetuksen ja lumenteon hyvin, siellä on innostuneita kenttämiehiä. Tälläkin hetkellä meillä on viitisen kilometriä tekolumilatua vielä hiihtokunnossa, vielä varmaan pari viikkoa hiihdetään. Homologoinnin tänä syksynä päivitämme”, Räty sanoo.
Seurassa on 900 jäsentä, joista kannatusjäseniä noin sata. Kannatusjäsenet ovat korvaamaton apu myös työpanoksellaan talkoissa. Pääkaupunkiseudulla olosuhteet hiihdon harrastamiseen voivat olla ajoittain hyvinkin haastavat, mutta VHS:n hiihtokouluissa on tänäkin talvena ollut aktiivisemmin viitisenkymmentä lasta.
”Sarjahiihdoissa on käynyt kerrasta riippuen 70–80, se on parempi mittari. Taistelemme muiden lajien, jääkiekon, jalkapallon ja salibandyn kanssa”, Räty sanoo.
Vantaan Hiihtoseura on ollut pitkään vahva toimija kilpahiihdossa. Miesten tiimissä on takavuosina nähty niin Lauri Pyykönen kuin Niklas Collianderkin. Nykyinen keulakuva on Matti Heikkinen, joka on ollut seurassa jo lähes 10 vuotta.
”Viime vuonna teimme Matin kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen. Hänen ympärilleen on saatu kohtuullisen hyvä edustusjoukkue. Miehiä meillä on periaatteessa parikymmentä, he saavat sitten kilpailla keskenään siitä, kuka on ykkösessä, kakkosessa ja kolmosessa. Kolmella joukkueella olemme yleensä osallistuneet. Naishiihdon tasoakin yritämme nostaa, SM:ssä olimme yhdeksäntenä. Tarkoitus on, ettemme siihen jämähdä vaan yritämme tulla lähemmäs keulaa. Eteenpäin mennään, nuorista naishiihtäjistämme yritämme rakentaa edustusjoukkuetta, mutta siihen menee vielä pari–kolme vuotta”, Räty sanoo.
Tavoitteena on ollut mitalikannassa pysyminen. Se onnistui komeasti Imatralla, kun joukkue otti pronssia. Urheilijoiden onnistumisten lisäksi Vantaan Hiihtoseuralle tärkeää on kilpailujen järjestäminen.  Se onkin ollut Suomen Cupissa mukana alusta asti.
”Suomen Cup tuo näkyvyyttä ja pystymme saamaan yhteistyökumppaneita mukaan. Viimeistään kahden vuoden päästä järjestämme seuraavan kerran. Kesällä järjestämme maastojuoksusarjaa”, Räty kehuu virkeää ympärivuotista toimintaa.

Tutustuu VHS:ään www.vantaanhiihtoseura.fi

Suomen Cupin seurajuttusarjassa nostamme esiin seuroja ympäri Suomea