Valmentaja -ja Suksihuoltajakerhojen seminaarit pidettiin viikonloppuna Vuokatissa
Seminaareihin osallistui 50 suksihuoltajaa ja noin 40 valmentajaa, jotka olivat kiinnostuneita valmennuksen ja huollon uusimmista tuulista. Valmentajaseminaarissa esiintyi mm. tutkija Stefan Lindinger ja huoltajaseminaarin pääesiintyjäksi oli saatu Justyna Kowalczykin suksihuoltaja Are Mets.
Valmentajakerhon seminaarissa kuultiin mm. viime kauden maajoukkuekuulumiset, käsiteltiin nuoren urheilijan motivaatioilmastoa ja tavoitteen asettelua ja lisäksi opittiin tekniikasta ja sen opettamisesta tutkija Stefan Lindingerin tutkimusten pohjalta. Suksihuoltajakerhon seminaarissa Justyna Kowalczykin suksihuoltaja Are Mets kertoi Kowalczykin suksihuollosta ja lisäksi kerholaiset kuulivat viime kauden maajoukkueen, Scandinavia-cupin ja nuorten MM-kilpailujen huollosta. Yhteisesti molempien kerhojen osallistujat pääsivät perehtymään voitelun saloihin käytännön demojen kautta.
Uutta perspektiiviä ja verkostoitumista seminaarista
Valmentajakerhon seminaariin osallistuneet Susanne Kumpulainen, Ritva Taipale ja Pirjo Pakonen olivat tyytyväisiä kerhon antiin. Heidän mielestään tämän vuoden seminaarissa oli hyvä ja avoin ilmapiiri, joka johti usein hyviin keskusteluihin osallistujien kesken ja lisäksi he saivat paljon uutta perspektiiviä omaan valmennustyöhönsä. ”Kerhon seminaari keväällä on aina yhdenlainen analysointipiste, sillä silloin voi peilata omien valmennettavien suorituksia koko Suomen valmennukseen”, kuvaili Ritva Taipele osallistumisen syitä Valmentajakerhon seminaariin. Naisten mielestä nuoret valmentajat nousivat esille ja lisäksi naisten mukana olo on tuonut omalta osaltaan uutta näkökulmaa kerhon toimintaan ja kaikki kannustavat muitakin naisia osallistumaan seminaariin tulevina vuosina.
Suksihuoltajakerhon ensimmäisestä seminaarista positiivista palautetta
Suksihuoltajat kokoontuivat ensimmäiseen seminaariinsa Vuokatissa ja osallistujia oli heti 50. Seminaaria järjestämässä ollut Jari Nieminen oli tyytyväinen viikonlopun antiin ja siihen, että osallistujat osallistuivat aktiivisesti keskusteluihin ja halusivat kehittää omaa tietotaitoaan. Seminaarin parasta antia oli Are Metsin kertomukset Justina Kowalczykin huollosta sekä keskinäiset keskustelut Suksihuoltajakerhon tulevaisuuden linjauksista. Myös Are oli itse tyytyväinen saadessaan vaihtaa ajatuksia suomalaisten suksihuoltajien kanssa. Suksihuoltajat näkivät erilaisia toimintatapoja eri maiden ja lajien välillä, mikä koettiin erittäin hyväksi ja omaa osaamista kehittäväksi. Tulevaisuudessa toimintaa pyritään kehittämään osallistujien toiveiden suuntaan, jotta Suksihuoltajakerhon jäsenet saavat mahdollisimman hyvää palvelua ja pystyvät kehittämään seminaarissa ja sen ulkopuolella omaa osaamistaan.
Suksihuoltajakerhon sivut löydät täältä ja valmentajakerhon sivut täältä.