Uutisen päiväys

9.4.2016← Takaisin

Tutut seurat juhlivat kauden viimeisessä Suomen Cup -viestissä

Kouvolan Hiihtoseura vei miesten ja Hämeenlinnan Hiihtoseura naisten voiton Suomen Cup -kauden päättäneissä viesteissä Rukalla. Hämeenlinnan Hiihtoseura juhli myös naisten kokonaisvoittoa, miesten kokonaisvoiton vei päätösviestissä toiseksi sijoittunut Vuokatti Ski Team Kainuu.

Kauden viimeiset Suomen Cup -viestit hiihdettiin perinteisellä. Naisten viestissä Hämeenlinnan Hiihtoseura otti voiton tutulla kokoonpanolla: Anni Kainulainen aloitti, Maija Hakala hiihti toisen osuuden ja Laura Mononen ankkurina. Toiseksi sijoittui Oulun Hiihtoseura, kolmanneksi Kainuun Hiihtoseura. Hämeenlinnan voitto oli ylivoimainen, sillä Oulun Hiihtoseura hävisi 1.01,1.

”Vähän alkoi jo vähän väsyttää, mutta aina se kummasti sitten kun kisapäivä koittaa, jännitys iskee. Sitten tulee hirveästi voimia, aina pääsee fiilikseen. Kolmososuus on jännittävää, kun ei voi tietää, missä tilanteessa pääsee ladulle”, ensimmäisellä 2,5 kilometrin lenkillä kärkipaikalle siirtynyt Mononen sanoi.

”Avausosuus oli ihan ookoo, aika suunnitelmien mukainen hiihto, pystyin loppuun vielä vähän kiristämään. Toivoisin, että pystyisin lähempänä kärkeä tai kärjessä tulemaan vaihtoon”, Kainulainen tuumi.

”En kyllä lähtenyt Annea (Kyllönen) kiinni ottamaan, tuntui aika hitaalta hiihto. Annen kanssa puhuttiin, että niin tuntui Annestakin. Koko ajan sellaista tasaista puurtamista, ettei pääse kovaa missään vaiheessa. Tässä kelissä se oli kaikille sama.”

Miesten viestissä Kouvolan Hiihtoseura otti voiton joukkueella Kari Varis, Ville Nousiainen ja Lauri Vuorinen. Vuokatti Ski Team Kainuun ykkösjoukkue hävisi 14,3 sekuntia, Vantaan Hiihtoseura oli kolmas.

”Ski Team tarjosi meille voiton. Aika paljon helpotti, että Musti ja Iivo hiihtivät kakkosjoukkueessa”, Ville Nousiainen viittasi kovimman kilpakumppaninsa poikkeaviin joukkuekokoonpanoihin.

”Loppukaudesta hiihto on tuntunut ihan hyvältä, mutta nyt oli tosi huonon tuntuista.  Varmaan kun en ole mitään tehnyt viikolla, aukaisi paikkoja, mutta helppoa se ei ollut”, Vuorinen sanoi.

”Tasaista hiihtämistä. En pystynyt omia ratkaisuja tekemään, mutta se riitti, että Härkösen Teemu jäi tuossa. Ville pääsi ennen Koutaniemen Mikkoa ratkaisemaan pelin”, Varis sano.

Hyvän johdon ottanut Nousianen kuvasi hiihtoaan ”ihan ookooksi”.

”Raskasta on, kun alamäet ja tasaiset pitää kauhoa menemään, yhtään ei voi rennosti hiihtää”, Nousiainen sanoi.

Suomen Cup päättyy sunnuntaina naisten 30 kilometrin ja miesten 50 kilometrin SM-kilpailuihin. Perinteisellä hiihtotavalla käytävät kilpailut alkavat kello 9.30.

Tulokset ja Suomen Cupin pistetilanteet: http://www.hiihtoliitto.fi/suomen-cup/tulokset/

Voittajien videohaastattelut:
Kouvolan Hiihtoseura: https://www.facebook.com/hiihdonsuomencup/videos/1727836420831908/
Hämeenlinnan Hiihtoseura: https://www.facebook.com/hiihdonsuomencup/videos/1727832540832296/

Kommentteja Soundcloudissa:
Tiia Rantala: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/suomen-cup-viesti-tiia-rantala-oulun-hiihtoseura
Teemu Härkönen: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/suomen-cup-ruka-viesti-miehet-vuokatti-ski-team-teemu-harkonen
Anssi Pentsinen: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/anssiwav
Päivi Piminäinen: https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/suomen-cup-ruka-viesti-naiset-kainuun-hiihtoseura-paivi-piminainen