Uutisen päiväys

18.1.2013← Takaisin

Suomen hiihtäjillä neljän mitalin päivä PM-kisoissa

Suomen alle 18-vuotiaat hiihtäjät olivat vahvassa vireessä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuiden avauspäivänä Norjan Trondheimissa, sillä tuloksena oli neljä mitalia. Perinteisellä hiihdetyssä sprintissä pojat ottivat Lauri Vuorisen ja Joni Mäen voimin kaksoisvoiton, tytöissä Emilia Myllykoski otti hopeaa ja Jasmi Joensuu pronssia.

”Loistava päivä”, kiteytti joukkueenjohtaja Pia Pekonen.

Samaa sanoi poikien ykköseksi kiiruhtanut Vuorinen, joka oli ykkönen päivän kaikissa hiihdoissaan ja loppukilpailussa selvä ykkönen.

”Finaalissa sain hyvän paikan ensimmäiseen mäkeen. Sen jälkeen sain eroa tehtyä ja loppu tuli ongelmitta. Tämä on päämatkani täällä”, Vuorinen sanoi.

Omasta hiihdostaan iloinen oli myös hopeamitalisti Joni Mäki, vaikka aamun tuntemukset eivät yhtä positiiviset olleet. Pieni kurkkukipu ei kuitenkaan menoa haitannut.

”Finaalissa sain hyvän lähdön ja olin alkusuoran jälkeen ensimmäisenä. Lauri tuli mäen jälkeisessä mutkassa ohi ja hiihdin sitten Laurin perässä. Hiihto onnistui oman taktiikan mukaisesti. Huomenna on suuremmat odotukset”, Mäki sanoi.

Tyttöjen kisassa kultaa voitti Amalie Håkonsen Ous Norjasta ennen Myllykoskea ja Joensuuta.

”Oli aika huippu päivä! En ollut kauheasti asettanut mitään tavoitteita. Oli aika hyvä fiilis lähteä finaaliin, jossa luotin loppukiriini. Alussa oli kuudentena, loppusuoralle tulin neljäntenä. Lopussa oli Jasmin kanssa tosi tiukkaa”, Myllykoski sanoi.

Joensuun päivä alkoi haasteellisesti, sillä hän kaatui karsinnassa.

”Luulin, etten pääse jatkoon, mutta olin 23:s. Puolivälieräni ja välieräni voitin, finaalissa johdin, mutta loppusuoralla hyydyin”, omaan hiihtoonsa tyytyväinen pronssimitalisti sanoi.

Lauantaina Trondheimissa tytöt hiihtävät vitosen ja pojat kympin vapaalla.

Tulokset:
Trondheim, Norja:
Alle 18-vuotiaiden PM-kilpailut, 1. päivä:
Sprintti (p):

Pojat: 1)

Tytöt: 1) Amalie Håkonsen Ous Norja, 2) Emilia Myllykoski Suomi, 3) Jasmi Joensuu Suomi,…10) Jonna Rask Suomi,…12) Jennie Lindvall Suomi,…15) Johanna Matintalo Suomi,…18) Titta Kuorelahti Suomi.
Pojat: 1) Lauri Vuorinen Suomi, 2) Joni Mäki Suomi, 3) Aksel Rosenvinge Norja,…10) Lauri Lepistö Suomi, 11) Karri Hakala Suomi,…29) Waltteri Vinkanharju Suomi,…49) Lauri Gummerus Suomi.

Kilpailujärjestäjien tulossivu