Uutisen päiväys

30.10.2019← Takaisin

Suomen Cupin yhdeksäs kausi alkaa lauantaina – Lehtonen ja Lonka odottavat mielenkiintoista talvea myös viesteissä

Suomen Cupin avausviikonloppu Vuokatissa tarjoaa sähäkän sprinttipäivän lisäksi kauden ensimmäiset viestit, joissa jännitettävää riittää. Maastohiihdon kotimaisessa huippusarjassa alkaa jo yhdeksäs kausi.

Vuokatissa on hiihdetty ulkona jo 10. lokakuuta alkaen, ja saapuneiden pakkasten myötä myös kausi päästään avaamaan talvisissa olosuhteissa. Vuokatin olosuhteita ovat hyödyntäneet viime viikkoina monet kärkinimet, sillä esimerkiksi Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola ovat olleet tuttu näky paljon myös yhdessä harjoitellessaan. Kolmikko myös avaa kautensa Vuokatissa. Maajoukkuehiihtäjistä ilmoittautuneiden joukossa ovat lisäksi mm. Anne Kyllönen, Laura Mononen, Anita Korva ja Lari Lehtonen.

Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen on nauttinut lokakuussa ensilumenleiristä Imatralla ja odottaa mielenkiinnolla paluuta lumella hiihdettäviin kilpailuihin. Kantapäävamma jätti Lehtosen viime kauden tyngäksi, mutta harjoituskausi on sujunut hyvin.

– Kunto on ollut koko kesän ja syksyn hyvä. Olen onnistunut rytmittämään harjoittelua hyvin, Lehtonen tiivistää.

Tulevan kauden kilpailukalenteria katsellessaan Lehtonen tuumii, että ainakin saa hiihtää riittävän monta kertaa kilpaa. Vielä Vuokattiin hän ei suuria tavoitteita nimeä, sillä hiihtäjät tulevat avausviikonloppuun hyvin erilaisista harjoitustilanteista.

– Ensilumelle siirtyminen on vähän villi kortti. Hyvät kisat ja hyviä harjoituksia viikonloppu on, kauden edetessä tiiviisti maailmancupia kiertämään tähtäävä Lehtonen sanoo.

Imatran Urheilijat on yksi niistä seuroista, jotka ovat panostaneet viestijoukkueeseensa. Joukkue oli tasaisen vahva jo aiemmin, mutta nyt ykkösjoukkueen viestipaikoista syntyy lisää kilpailua Miro Karppasen, Ville Maunukselan ja Santeri Erolan siirryttyä seuraan. Sunnuntain ykkösjoukkuekin tarkentuu vasta lauantain sprintin jälkeen.

– Haastajan roolissa olemme, mutta kyllä Vuokatissa on jo tavallaan kovat odotukset, Lehtonen sanoo mielenkiintoisesta tilanteesta.

Lonka tavoittelee kehitystä ja viestimenestystä

Jos on Imatran Urheilijat yksi mielenkiintoinen nippu miesten viestissä, sitä on Ikaalisten Urheilijat naisten viestissä. Ikaalisten Urheilijoiden ykkösnimi Krista Pärmäkoski ei kauttaan vielä Vuokatissa avaa, mutta Maaret Pajunoja, Hilla Niemelä ja Katariina Lonka ovat tiukasti taistelussa mukana. Lonka sai harjoituskauteen vähän haastavamman lähdön, kun rasitusmurtuma ristiluussa sotki kevättä ja alkukesää.

– Pyöräilyä ja ylävartalon voimaa tein. Heinäkuun lopussa pääsin normaaliin harjoitteluun, Rovaniemelle muuttanut ja Reijo Jylhän valmennukseen siirtynyt Lonka kertoo.

Harjoituskausi on sujunut kokonaisuutena monelta osin hyvin. Virkistävää vaihtelua on tuonut opiskelu hierojaksi.

– Tasatyöntö on mennyt ainakin teknisesti eteenpäin, Lonka sanoo.

Ikaalisten Urheilijat pyrkii tälläkin kaudella taistelemaan tiukasti terävimmistä kärkisijoista kaikissa kotimaan koitoksissa. Omia tavoitteitaan Lonka listaa kehityksen kautta.

– SM-kisat on tavoitteena, ja se, että saisin nostettua tasoani kansalliseen kärkeen. Skandinavia-cupissa tavoitteena on hiihtää pisteitä, Lonka listaa kauden tärkeimpiä kisoja kysyttäessä.

Avausviikonlopun tapahtumat tarjoaa tuttuun tapaan suorina lähetyksinä Yle. Sprinttien erävaiheista lähetys TV2:lla alkaa klo 11.50, sunnuntaina naisten 3x4km viestistä lähetys alkaa klo 10.50 ja miesten 3x6km viesti klo 12.

Lähtölistat

Tarkempi aikataulu

Vuokatin osakilpailun tulossivu

Faktat 2019–20

9. kausi
6 kilpailupaikkaa
14 osakilpailua (6 normaalimatkaa, 5 viestiä, 3 sprinttiä)
70 000 euroa palkintorahaa

Aiemmat tiedotteet:

Suomen Cupin kaudesta

Suomen Cupin televisioinnista ja kumppaneista