Uutisen päiväys

6.4.2017← Takaisin

Suomen Cupin kausi huipentuu Sami Jauhojärven kotiseuduilla

Maastohiihdon Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Ylitorniolla, jossa lauantaina hiihdetään viestit ja sunnuntaina SM-kilpailuiden pitkät matkat vapaalla hiihtotavalla. SM-mitaleiden lisäksi panosta on runsaasti myös Suomen Cupin kokonaiskilpailuissa.

Miesten Suomen Cupin kokonaiskilpailussa Ristomatti Hakola varmisti jo voittonsa, mutta viesticupissa Jämin Jänne pitää piikkipaikkaa vain neljän pisteen erolla Kouvolan Hiihtoseuraan. Naisten kokonaiscupissa Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski pitävät kärkipaikkoja vain 10 pisteen erolla, viesticupissa Hämeenlinnan Hiihtoseura johtaa Lempäälän Kisaa 48 pisteellä ja Oulun Hiihtoseuraa 50 pisteellä.

Vaikka Suomen Cup järjestetäänkin Ylitorniolla ensimmäistä kertaa, riittää Aavasaksan Urheilijoilla kisajärjestäjänä ja Ainiovaaralla perinteitä. Nyt käytettävät ladut ovat päivitetty vuoden 2009 nuorten SM-kisojen latujen pohjalta. Myös stadionalue ja vanha 2,5km latu ovat osittain uusittu. Viestissä hiihdetään 2,5 kilometrin lenkillä, naisten 30 kilometrillä 7,5 kilometrin ja miesten 50 kilometrillä 8,3 kilometrin lenkillä.

Ylitornion oma poika Sami Jauhojärvi on ollut kotiseudullaan alkuviikon. Hän on innoissaan päästessään kilpailemaan Suomen Cup -tasolla rakkaissa maisemissaan.

”Aika paljonkin on Ylitorniolta kisamuistoja, kun muutaman kilometrin päässä stadionilta asuin ensimmäiset 23 vuottani. Lapin Kulta -cupista on kovimmat muistot.  Kyllä nämä radat yhdet raskaimmista ovat. Varsinkin aluksi, kun noustaan vaaran päälle parilla pienellä alamäkipätkällä, kyllä siinä saa hiihtää. Jyvät erottuvat akanoista. Onneksi näyttää kohtuuinhimilliseltä keliltä viidellekympille”, Jauhojärvi miettii.

Hän luottaa myös siihen, että kansa löytää tiensä kisamaisemiin.  

”Siitä on aikaa, kun minä olen täällä viimeksi hiihtänyt. Tiedän, että osa tulee katsomaan pelkästään minuakin.”

Lähtölistat: http://www.extime.fi/kisasivut/index.html
Live-tulospalvelu (avautuu lähempänä): live.time4results.com/hiihto/2017/ylitornio/
Järjestäjän kisasivut: http://www.aavasaksanurheilijat.com/etusivu/SM2017
Suomen Cupin tulossivu: http://www.hiihtoliitto.fi/suomen-cup/tulokset/
Suomen Cupin taustaa, palkintorahat sekä osakilpailu/kokonaiskilpailutilastoja: http://www.hiihtoliitto.fi/suomen-cup/taustaa/

Kisaseurantaa somessa:
Facebook: @hiihdonsuomencup
Twitter: @schiihto
Instagram: @hiihdonsuomencup
#schiihto #ylitornio