Uutisen päiväys

6.1.2017← Takaisin

Suomalaisnaisilta loistokas panos, myös Heikkiseltä jälleen vahva kisa

Krista Pärmäkoski hiihti toiseksi maastohiihdon maailmancupin Tour de Skin viidennellä etapilla Toblachissa viiden kilometrin vapaan kisassa. Miehissä Matti Heikkinen ylsi kymmenen kilometrin taistossa neljänneksi.

Suomalaisnaisten panos loppiaisena oli vahvaa: Krista Pärmäkoski sivakoi Yhdysvaltain Jessica Digginsin voittamassa kisassa kakkoseksi, Kerttu Niskanen kuudenneksi, Laura Mononen 11:nneksi ja Anne Kyllönen 15:nneksi. Väkevästi aloittaneen Aino-Kaisa Saarinen sijoitus Italiassa oli 38:s.

"Fiilikset eivät olleet kovin hyvät. Alkuun lähdin keulavauhtia, mutta kerkesin murehtia ties minkälaisia asioita. Ei ollut täysipainoinen hiihto, jos vitosen aikana käy muitakin ajatuksia mielessä, niin tietää ettei ole focus ole ihan täysin tekemisessä. Olen tosi yllättynyt, että tuli noin hyvin loppuun asti", Pärmäkoski kertasi.

Tourilla neljäntenä ja maailmancupissa kolmantena olevan Pärmäkosken sekä Digginsin lisäksi palkintokorokkeelle kipusi toinen yhdysvaltalainen, Sadie Bjornsen.

Miesten 10 kilometrin vapaan kisassa ainoastaan 0,7 sekuntia palkintokorokepaikoista jääneen Matti Heikkisen loppu Toblachin kisassa sujui väkevästi. Suomalaiselle jäi sijasta ymmärrettävästi hampaankoloon, vaikka isossa kuvassa Heikkisen suunta on hänen sanojen mukaan jälleen ylöspäin.

"On luonnollista, että tällaisesta kilpailusta neljäs sija ja muutaman kymmenyksen tappio jää päällimmäisenä mieleen."

"Mutta kun koko Touria katsoo isommassa kuvassa, niin hyvä päivä. Suunta on taas ylöspäin, tänään alkoi näkymään inhimillisiä väsymisen piirteitä monessa kilpakumppanissa, joka on hyvä merkki. Nopea keli ja lyhyt kilpailu, joten kovaa liikkeelle, vauhdin ylläpito ja lopussa karkuun pyrkiminen", Tourin kokonaistilanteessa kuudetta ja maailmancupissa kolmatta sijaa miehittävä Heikkinen sanoi väliaikalähtökisan päätteeksi.

Myös loppiaisen kisan voiton vei aiempien taistojen tapaan Venäjän Sergei Ustjugov. Ranskan Maurice Manificat taipui kakkoseksi ainoastaan 0,4 sekunnin erolla, viimeisen podium-paikan Heikkisen nenän edestä vei Norjan Simen Hegstad Krüger. Perttu Hyvärinen päätyi Toblachissa 34:nneksi.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Naisten Tour de Skin tilanne (5/7)
Naisten maailmancupin tilanne

Miesten kisan tulokset
Miesten Tour de Skin tilanne (5/7)
Miesten maailmancupin tilanne

Kommentteja Soundcloudissa