Uutisen päiväys

18.1.2020← Takaisin

Suomalaismenestystä laajalla rintamalla Nove Mestossa – Iivo Niskanen nousi podiumille

Maastohiihdon maailmancupissa Nove Mestossa päästiin nauttimaan suomalaismenestyksestä, kun Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen olivat kovassa iskussa miesten vapaan hiihtotavan 15 kilometrin kilpailussa. Iivo Niskanen oli kilpailun toinen ja Hyvärinen taisteli kuudennelle sijalle.

Niskasen toinen sija oli urheilijan uran ensimmäinen palkintopallisijoitus maailmancupin vapaan hiihtotavan kilpailussa.

– Hyvä kisa. Jaksoi hiihtää nousupätkät hyvin, sai jopa niissä kukistettua eroa Bolshunoviin. Kiva lähteä huomenna tuolta sijalta ja onnistuin vapaalla ottamaan ensimmäisen kerran podiumin, mukava onnistuminen, totesi Niskanen.

Hyvässä vireessä ollut Perttu Hyvärinen onnistui jälleen loistavasti. Kuudes sija on Hyväriselle uran paras maailmancup-tasolla. 

– Elämäni paras sijoitus maailmancupissa, todella hieno kisa. Suksi oli täydellinen, mies kohtuullisen hyvä, tuosta se lopputulos muodostuu. Hieno päivä, kommentoi Hyvärinen.

Suomalaismiehistä myös Ristomatti Hakola hiihti maailmancupin pistesijoille ja oli kilpailun 18:s. Ilman viimeisen kilometrin hyytymistä myös Hakola olisi ollut lähellä kymmenen parhaan urheilijan joukkoa.

– Voi vähän tyytyväinen olla. Ensimmäiset pisteet vapaalla (distanssimatkalla) uralle, paras sijoitus vapaan 15 kilometrin kilpailussa taisi olla aiemmin 36:s, totesi Hakola

Markus Vuorela hiihti sijalle 53.

Kilpailun voitti Venäjän Alexander Bolshunov ja kolmanneksi hiihti Norjan Sjur Roethe.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa
 

Krista Pärmäkoski seitsemäs – ”Kilpahiihto on kivaa”

Krista Pärmäkoski vastasi parhaasta suomalaistuloksesta naisten 10 kilometrin kilpailussa ja sijoittui seitsemänneksi. Myös Kerttu Niskanen (11:s) ja Anne Kyllönen (18:s) jatkoivat tasaisen vahvoja otteitaan.

Pärmäkoski oli tyytyväinen päivän kilpailuun ja lähtee huomiseen takaa-ajoon odottavin mielin.

– Hyvä kisa, vire on ollut ihan jees. Odotinkin itseltäni hyvää menoa tänään. Keli hidastui jonkin verran, mutta se on ulkoilmaurheilua. Huomenna uusi päivä, hyvällä hiihdolla on saumat palkintopallille. Kiva oli pitkästä aikaa hiihtää normimatkaa kilpaa, kilpahiihto on kivaa. Lähdetään nauttimaan ja taistelemaan hyvistä sijoituksista, totesi Pärmäkoski.

Myös Niskanen lähtee nälkäisenä huomiseen perinteisen hiihtotavan takaa-ajoon.

– Sijoitus on sitä, mitä on tänä talvena pystynyt hiihtämään. En ole pettynyt, mutta tottakai aina haluaisi parempaa. Nälkää jää huomiseen takaa-ajoon, kommentoi Niskanen.

Vilma Nissinen hiihti sijalle 40 ja Johanna Matintalo oli 44:s. 

Kilpailun voitti Norjan Therese Johaug ennen Venäjän Natalia Nepryaevaa ja Norjan Heidi Wengiä.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa

Kuva: SHL / Jesse Väänänen