1.3.2005← Takaisin

Suomalaisilla menestystä Special Olympics -tapahtumassa Naganossa

Hiihtolajien urheilijat ovat menestyneet hienosti Naganossa meneillään olevissa kehitysvammaisten Special Olympics-talvimaailmankisoissa.

Paula Ahonkivi avasi maanantaina 28.2. Suomen mitalitilin Naganon Special Olympics –talvimaailmankisoissa 2005 sijoittuen 3 km:n perinteisessä hiihdossa oman luokkansa kolmanneksi.

Alppihiihto oli suomalaisittain sivulaji, johon osallistuttiin lähinnä laskutuntuman hakemiseksi. Alppihiihdossa käydyissä syöksyn finaaleissa päästiin kuitenkin erinomaisiin suorituksiin. Pauliina Vaitti sijoittui naisten kovimmassa luokassa viidenneksi heti yhdysvaltalaisten ja kanadalaisten jälkeen ajalla 51,09. Myös kokeneiden sarjassa kilpaillut Sanna Keto otti kultaa omassa luokassaan ajalla 1.19,22. Juha-Seppo Rantala aloitti hyvin, mutta laski ulos.

Alppihiihdon keskitason sarjassa kovimman suomalaistuloksen teki Jesse Honkonen, joka laski kolmannessa luokassa hopealle ajalla 38,84. Pekka Maukonen oli neljännessä luokassa kolmas ajalla 42,41. Naisten sarjassa Sanna Sepponen oli luokkansa neljäs ajalla 45,71. Alppihiihtojoukkueen päävalmentaja Susanna Teron mukaan syöksylasku sujui upeassa aurinkoisessa säässä loistavasti.

Myös tiistaina Suomen mitalitili karttui:

Miesten maastohiihdon 5 km:n vapaan tyylin finaalissa suomalaiset sijoittuivat luokassa M1 hienosti kolmannelle ja neljännelle sijalle heti venäläishiihtäjien jälkeen. Hannu Salminen otti pronssia ajalla 16.00,70 ja Matti Haatainen neljännen sijan ajalla 16.37,20. Molemmat miehet kiittelivät hyviä suksia onnistuneen hiihdon jälkeen. Luokassa M2 Asko Takkunen sijoittui toiselle sijalle ajalla 18.01,00. Jari-Pekka Paananen sijoittui tiukan suorituksen jälkeen saman luokan kolmannelle sijalle ajalla 18.01,90.

Maastohiihdon 5 km:n perinteisen tyylin finaalissa Jarmo Sarhola sijoittui kolmanneksi ajalla 20.33,40 luokassa M2. Sarholan kova tulos ja onnistunut hiihto vaikeasta kelistä huolimatta oli onnistuneen voitelun tulosta.

Aiemmin flunssasta kärsinyt maastohiihtäjä Sari Riuttanen sai uuden luokittelumahdollisuuden ja pääseekin osallistumaan 7,5 km:n vapaan tyylin finaaliin.

Lisätietoja Japanista: Virpi Remahl: +81-80-1009-5709 (virpi.remahl@phnet.fi)
Maija Nyström: +81-80-1070-0811