Uutisen päiväys

7.1.2017← Takaisin

Suomalaisilla erinomainen päivä Tour de Skillä

Suomalaisurheilijat olivat maastohiihdon Tour de Skin kuudennella etapilla Val di Fiemmessä loistavassa iskussa. Naisten upeassa kisassa Anne Kyllönen oli kakkossijallaan paras sinivalkoinen, miehissä Matti Heikkinen puolestaan sivakoi kolmanneksi.

Naisviisikon panos 10 kilometrin perinteisen kisassa oli toiseksi hiihtäneen Anne Kyllösen johdolla todella vahvaa. Noin kahden kilometrin kohdalla kaatunut Krista Pärmäkoski päätyi lauantaina neljänneksi, Kerttu Niskanen yhdeksänneksi, Aino-Kaisa Saarinen 11:nneksi ja Laura Mononen 14:nneksi.

"Kisa oli alusta asti tosi helppoa hiihtoa, oli mukava hiihtää porukassa kerrankin. Ei ollut niin paljon miekkailua kuin aiemmissa yhteislähtökilpailussa. Viimeiselle kierrokselle lähtiessä pyrin keulaan, hakemaan paikkaa ja katsomaan, kuka lähteen iskemään ja vastaamaan. Kokonaisuutena hyvä päivä", Kyllönen tuumi.

Tourin viimeistä edellisen kisan voiton nappasi väkevästi läpi viikon hiihtänyt, ja kiertuetta johtava Ruotsin Stina Nilsson. Suomalaisten väliin kolmanneksi kiilasi Pärmäkosken kanssa kaatunut toinen ruotsalainen Charlotte Kalla.

Pärmäkoski on päätöskisaan lähdettäessä Tourilla kolmantena, kympin joukkoon mahtuvat myös kahdeksantena oleva Kyllönen ja 10:nnellä sijalla oleva Niskanen.

Miehissä Matti Heikkinen teki jälleen häikäisevän kisan hiihdettyään kolmanneksi. Perttu Hyvärinen oli 15 kilometrin perinteisellä 34:s.

"Ensimmäinen onnistuminen Val di Fiemmessä oman uran aikana perinteisen tyylin kilpailussa, toki se lämmittää mieltä. Tähän saumaan, kun tästä päivästä selvittiin, niin tietää omalla hiihtouralla, että selviää aika monesta muustakin jutusta", kovassa iskussa oleva Heikkinen summasi.

Voittajaksi Italiassa taisteli norjalainen Martin Johnsrud Sundby, joka on Tourilla kakkosena. Kiertueen kärjessä viilettävä Venäjän Sergei Ustjugov oli kakkonen siis ennen Heikkistä, joka miehittää nyt neljättä paikkaa.

Tour de Ski päättyy sunnuntaina Alpe Cermisin hurjaan nousuun, jolloin kuluva maailmancup-kausi saavuttaa jo puolen välinsä yhdeksän kilometrin vapaan koitoksilla.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Naisten Tourin tilanne
Naisten maailmancupin tilanne

Miesten kisan tulokset
Miesten Tourin tilanne
Miesten maailmancupin tilanne

Kommentteja Soundcloudissa