Uutisen päiväys

7.1.2017← Takaisin

Strandvall finaaliin ja Saapunki seitsemäs Lahden Skandinavia Cupissa

Matias Strandvall oli paras suomalainen hiihtäen finaaliin Skandinavia Cupin kovatasoisessa sprintissä Lahdessa. Naisissa Susanna Saapunki oli parhaana suomalaisena seitsemäs. 

Karsinnat käytiin sankassa lumipyryssä, joka hellitti erävaiheeseen ja finaaleihin mennessä. Urheilijoille kilpailu tarjosi loistavan mahdollisuuden testata MM-sprinttilatuja kuutisen viikkoa ennen Lahti2017 MM-kisoja.  

Suomalaismiesten osalta sprinttikisa käynnisti taistelun MM-kisapaikoista. Vahvimman näytön antoi Matias Strandvall, joka ylsi finaaliin ja oli kuudes.

”Rata on tosi hyvä, leveyttä riittää. Kunto ei ole valmis, mutta oli positiivista, että pääsin näinkin pitkälle näin kovatasoisessa kisassa. Tämän päivän finaali olisi ihan hyvin voinut olla maailmancupin finaali ja kansainvälistä itseluottamusta juuri tarvitsinkin”, totesi tyytyväinen Strandvall.

Martti Jylhä ja Anssi Pentsinen selviytyivät välieriin ja olivat lopputuloksissa sijoilla kahdeksan ja yksitoista. Raskas keli ja vaikea kulku katkaisi Jylhän selkärangan välierässä.

"Oli pakko laittaa vähän enemmän peliin siinä viimeisessä mäessä, että pääsi siihen hyviltä sijoilta ja ajattelin, että aikakin vois riittää. Mulla katkes selkäranka tuohon viimeiseen mutkaan, olin sen verran hapoilla ja pettynyt omaan tilanteeseen", mietti Jylhä.

Miesten kilpailussa seitsemän suomalaista pääsi erävaiheeseen. Ruotsi vei kisassa kaksoisvoiton, paras oli Oskar Svensson ennen Karl-Johan Westbergiä ja Norjan Sindre Bjørnestad Skaria.

Saapunki niukasti ulos finaalista

Paras suomalainen, Susanna Saapunki ylsi välieriin ja oli lopputuloksissa seitsemäs. Saapunki oli erittäin tyytyväinen, mutta kaipasi vielä ryhmähiihtoon tarvittavan taktiikan hiomista.

"Meni vähän omaan töpeksimiseen, viimeiseen nousuun ajauduin liikaa vasemmalle ja se oli ihan lumikinosta. Teknisesti oli tänään tosi hyvällä mallilla ja helppoa. Sukset saatiin ihan loistavaan kuntoon", kiitteli Saapunki.  

Katri Lylynperä oli Saapungin jälkeen 13:s. Kokonaisuudessaan suomalaisten panos oli erinomainen, kun pisteille ylsi 10 suomalaisnaista. 

Tulokset

Sprintti, naiset
Sprintti, miehet

Finaalissa hiihtäneiden suomalaisurheilijoiden kommentteja löydät lisää Suomen Hiihtoliitonsoundcloudista.