8.3.2015← Takaisin

Sami Jauhojärvi hienolla hiihdolla kolmanneksi Salpausselällä

• LAMK/Tuuli Jussila

Sami Jauhojärvi hiihti kotimaisemissaan hienosti ja ylsi kolmanneksi maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin hiihdossa Lahdessa. Jauhojärvi hävisi voiton 4,6 sekunnilla Italian yllätysvoittaja Francesco De Fabianille. Toiseksi kiilasi Kazakhstanin Alexey Poltoranin.

Jauhojärvi iloitsi kauden toisesta palkintopallisijasta. Ensimmäisen hän nappasi kauden avauksessa Rukalla marraskuussa.

”Olen melko tyytyväinen tuloksen, mutta tottakai hieman pettynyt, että hävisin voiton 4,6 sekunnilla. Se oli aika lähellä.”

Kosteassa kelissä hiihdetyssä kilpailussa Jauhojärvi onnistui hiihtämään tasavauhtisen kisan.

”Hiihdin kolme melko samanlaista 5 kilometrin kierrosta. Ainoa musta hetki oli toisen kierroksen ensimmäinen nousu. Hiihdin Dario Colognan takana ja yritin hiihtää häntä kiinni”, Jauhojärvi jatkoi.