Uutisen päiväys

26.4.2014← Takaisin

Saarinen valittiin Urheilijoiden ammatinedistämissäätiöön

    Aino-Kaisa Saarinen valittiin Urheilijoiden ammatinedistämissäätiön (URA) jäseneksi perjantaina. URA:n puheenjohtajaksi nimettiin Helmi Liiketalousopiston kehittämispäällikkö Tuuli Merikoski.

    Puheenjohtajaksi valittu Tuuli Merikoski on aiemmin toiminut säätiön asiamiehenä. Hän on myös Suomen Olympiakomitean hallituksen jäsen.
    - Säätiöllä on kunniakkaat perinteet. Sen merkitys suomalaisten huippu-urheilijoiden kouluttautumisen tukijana on äärimmäisen suuri. Kehitämme säätiön toimintaa ajan tarpeiden mukaisesti, Tuuli Merikoski toteaa.

    Säätiön varapuheenjohtajina jatkavat Tellervo Haapaniemi-Koskinen ja Matti Ahde. Uusina jäseninä hallituksen valittiin maastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen ja purjehtija Kalle Bask. Ennen Merikoskea säätiön puheenjohtajana toimi Suomen Olympiakomitean ja Valon puheenjohtaja Risto Nieminen vuodet 2006-2014 ja häntä ennen Jukka Uunila vuodet 1972-2006.

    URA perustettiin Presidentti Urho Kekkosen toimesta vuonna 1972. Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattienvalinnan ja ammattiin valmistautumisen hyväksi tehtävää työtä sekä pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa lopettaneiden urheilijoiden koulutustausta. Säätiö on jakanut 42 vuoden aikana opintoapurahoja yli 3800 huippu-urheilijalle yhteensä  yli neljän miljoonan euron edestä.