Uutisen päiväys

2.9.2015← Takaisin

Ruotsalaishuiput haastavat suomalaiset PowerParkin rullasuksikisassa

  Ruotsalaiset sprinttihiihdon moninkertaiset arvokisamitalistit ja maailmancup-voittajat Teodor Peterson ja Emil Jönsson tulevat värittämään PowerSkiGP -nimellä käytävää rullasuksikilpailua Härmän PowerParkissa tulevana lauantaina 5. syyskuuta. Ruotsalaishuiput ovat todellisia vahvistuksia jo ennestään kovaan PowerSkiGP:n osallistujalistaan.

  - Teodor Peterson ja Emil Jönsson ovat suksilla huipputekijöitä ja lisäksi he ovat erityisen kovia menijöitä rullasuksilla. Kilpailu on heille eräänlainen testikilpailu maajoukkueleirin päälle. He olivat heti kiinnostuneita tulemaan Härmään, kun kuulivat, että kisa käydään huvipuistomiljöössä ja vastassa on Suomen parhaat hiihtäjät. Ruotsalaishiihtäjät odottavat suurella mielenkiinnolla millainen  kisatapahtuma PowerParkissa oikein on, PowerSkiGP:n promoottori Kalle Lassila kertoi.

  Mika Salo Circuitin 1,2 kilometrin mittainen rata katsomoineen tarjoaa PowerSkiGp:lle ainutlaatuisen areenan, jossa yleisö näkee hiihtäjät kaiken aikaan. Rullasuksikilpailu on osa PowerParkin kauden päättäjäisten vauhdikasta ohjelmaa. Suomalaishuiput saavat ruotsalaisista huippukovat tasomittarit syyskauden kunnolleen.  Matias Strandvall, Martti Jylhä, Matti Heikkinen, Toni Ketelä, Anssi Pentsinen, Ristomatti Hakola ja kumppanit joutuvat varmasti panemaan kaiken peliin, mikäli aikovat yltää pudotuskilpailun viimeiselle ratkaisevalla kierrokselle ja taistella 1000 euron ykköspalkinnosta.

  - Peterson ja Jönsson ovat todella kovia kavereita myös rullasuksilla. Tällaista kansainvälistä tasonmittausta on Suomessa kaivattu. Mahtavaa, että PowerParkissa toive toteutuu ja tämän uskoisi sytyttävän myös yleisön. Ruotsalaiset sprinttihuiput ovat vaikeasti lyötävissä, sillä ovat niin kirivahvoja kavereita. Pitää viritellä poikien kanssa jokin joukkuetaktiikka. Itse aion treenata Mika Salo Circuitin ajolinjoja formulapelin avulla, Jylhä suunnitteli.

  - Suomessa on kaivattu tällaista huippukisaa ja on hieno juttu päästä ruotsalaisten kanssa samalle viivalle. Peterson ja Jönsson ovat nopeita hiihtäjiä, joten tarkkana pitää olla kiritilanteissa. Kisaa varten pitää olla A, B ja C –taktiikat, joita voi sitten vaihdella tarpeen mukaan. Kovalla sykkeellä aion kisaan startata. Rata on tuttu - sillä on tullut ajettua kartingautolla kaverin polttareissa. Nyt on edessä kyllä aivan toisen luokan kisa, Strandvall kertoi.

  Naisten sarjassa arvokaisedustajat Anne Kyllönen ja Riitta-Liisa Roponen saavat tiukan vastuksen muun muassa rullasuksihiihdon tämän vuotiselta Suomen mestarilta Maija Hakalalta. Pudotuskilpailut hiihdetään PowerParkin 1,2 kilometrin mittaisella Mika Salo Circuit kartingradalla. Miehet hiihtävät 17 kierrosta, jolloin matkaa kertyy 20,4 kilometriä ja naisten urakkana on 11 kierrosta eli 13,2 kilometriä.. Tapahtuman isäntänä toimii teollisuusneuvos Jorma Lillbacka.

  Kutsukilpailussa on mukana myös nuorten maajoukkueen hiihtäjiä. Lisäksi juniorihiihtäjät kilpailevat piirien välisestä paremmuudesta. PowerSkiGP on maksuton tapahtuma. Kilpailujen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus tavata urheilijoita PowerParkin huvipuistossa, jossa hiihtäjät jatkavat päiväänsä nauttimalla uusista vauhdikkaista kokemuksista ja elämyksistä.

  Aikataulut ja osallistujalista http://powerpark.fi/powerskig

  Lähde: PowerSkiGP, PowerPark