Uutisen päiväys

27.11.2011← Takaisin

Rukan Minitour päättyi norjalaiskomennossa

  Rukan Minitourin päätöspäivän voittoihin hiihtivät Norjan Marit Björgen ja Petter Northug. Suomalaisista parhaiten Minitourin selvittivät naisista Aino-Kaisa Saarinen ollen lopputuloksissa seitsemäs, miehistä Lari Lehtonen sijoittui lopputuloksissa 21:ksi.

  Sunnuntain takaa-ajokisan nopeimman ajan hiihtivät naisissa Norjan Therese Johaug ja miehissä Aleksei Poltoranin (KAZ). Aino-Kaisa Saarinen paransi menoaan Minitourin loppua kohden ollen päivän kisan neljänneksi nopein. Miehissä parasta menoa esitti tänään Sami Jauhojärvi, ollen päivän kisassa kolmanneksitoista nopein.

   Saarinen paras suomalaisista Minitourin lopputuloksissa

  ”Tänään hiihtäminen tuntui kilpahiihdolle. Hengästytti ja hapotutti eli tuntui sellaiselle miltä sen kuuluukin tuntua”, kertoi Aino-Kaisa Saarinen.

  Hänellä on ollut koko viikonlopun vaikeuksia ruokailemisen kanssa, loppuviikosta häirinneen vatsataudin seurauksena. Syömisen Saarinen on tehnyt pakosti.
   

  ”Tein nyt päätöksen että nyt kisan jälkeen en syö mitään ennen kuin ruokahalu palaa”, toteaa Saarinen.

   

  ”Yläkroppa jaksaa mutta alakroppa ei”

  Krista Lähteenmäki sijoittui yhdenneksitoista Rukan päätöskilpailussa. Hän oli tyytyväinen suksiensa luistoon sekä suoritukseensa.

  ”Tänään tuntui siltä että yläkroppa jaksoi hiihtää mutta jaloissa rupesi painamaan. Tyytyväinen olen kuitenkin suoritukseeni”, kertasi Lähteenmäki.

  Roponen nautti kotiyleisöstä

  Riitta-Liisa Roponen viihtyi Rukan maastoissa ja oli mielissään saadessaan hiihtää kotiyleisönsä edessä. Hän sijoittui päätöskisassa sijalle kaksikymmentä. 

  ”Oli aivan mahtavaa hiihtää. Sain hyvän hiihdon tänään hiihdettyä tämän hienon yleisön edessä”, totesi oululainen.

  Hiihto ei kuitenkaan hänen mielestään sujunut aivan ongelmitta vaan vaikeuksia oli saada rentoutta hiihtoonsa.

  ”En meinannut oikein löytää sellaista kunnollista ja rentoa perinteistä hiihtoa tänään”, kertoi Roponen.

  Kolmenkympin joukkoon suomalaisista pääsivät vielä Laura Ahervo, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Riikka Sarasoja-Lilja.

   

  Lari Lehtonen tyytyväinen Rukan viikonlopun hiihtoihin

  Lari Lehtonen on tyytyväinen Rukan viikonloppuun. Hän oli Minitourilla paras suomalainen.

  ”Viikonlopusta jäi hyvä mieli. Tänään alku oli vähän nihkeä mutta sitten kroppa käynnistyi ja homma rupesi luistamaan”, kertoi Lehtonen.

  Uransa parhaan avausviikonlopun hiihtänyt imatralainen on laduilla hyvin pian uudelleen. Keskiviikkona hän matkaa Davosiin valmistautumaan seuraaviin kisoihin.

  Jauhojärvi paransi viikonlopun edetessä

  Vuokatti Ski Teamiä edustava Sami Jauhojärvi sai juonen päästä paremmin kiinni sunnuntaina. Mies oli hiukan pettynyt suorituksiinsa viikonloppuna.

  ”Ei tässä nyt tarvitse täysin painaa leukaa rintaan ja lähteä pettyneenä kotiin”, tokaisi Jauhojärvi. ”Alaspäin meno ollaan toivottavasti saatu pysäytettyä ja voidaan ruveta keskittymään jo kilpailuihinkin”, jatkoi kainuulainen.

  Jatko-ohjelmastaan Jauhojärvi ei osannut vielä sanoa yhtään mitään mutta melkoisella varmuudella hän kertoi, että Davos ei ole hänellä ainakaan ohjelmassa.

  Similä ei ollut tyytyväinen suoritukseen

  Tero Similän kilpailu ei ollut hänen mieleisensä. Hän kertoi kisan jälkeen kunnon loppuneen lopussa.

  ”Viimeisellä kierroksella voimat loppuivat ja sen vuoksi tuli vähän takkiin siinä”, kertoi Similä. ”Todennäköisesti otin alussa liian kovaa, niin ei jaksanut sitten lopussa tulla tarpeeksi lujaa noihin jyrkkiin nousuihin”, jatkoi ylivieskalainen.

  Pentsinen viikonlopun positiivisin yllättäjä

  Anssi Pentsinen hiihti erittäin hyvin koko viikonlopun ja oli Suomen joukkueen positiivisimpia yllättäjiä. Hän itse oli tyytyväinen suoritukseensa.

  ”Kyllä tämä viikonloppu omalta puolelta oli tosi positiivinen. Eilen ei ollut niin hyvä mutta tänään pystyi taistelemaan niistä sijoitusta millä lähti niin voi olla tyytyväinen”, totesi jämsänkoskelainen.

  ”Lihaksisto tuntui aika tyhjältä tänään mutta täytyy nyt kiitellä suksia, ne pelasti aika paljon tänään”, jatkoi Pentsinen.

  Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi