Uutisen päiväys

24.8.2017← Takaisin

Pyy ja Tuomisto valittiin Pyeongchangin paralympiajoukkueeseen

Suomen Paralympiakomitea on julkistanut ensimmäiset neljä urheilijaa vuoden 2018 talviparalympialaisiin. Nyt valittujen joukossa ovat maastohiihtäjät Ilkka Tuomisto ja Sini Pyy.

Lisäksi valittiin lumilautailija Matti Suur-Hamari sekä alppihiihtäjä Santeri Kiiveri

Paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen pitää Suomen joukkueen tilannetta parempana kuin ennen Sotšia 2014, jolloin joukossa oli useampi ensikertalainen.

"Ensimmäisessä vaiheessa valitut urheilijat ovat niitä, joilta on lupa odottaa menestystä. Ilkka on osittanut monissa arvokisoissa olevansa maailman huipulla ja Matti puolestaan on kaksi kautta hallinnut lumilautailun arvokilpailuja sekä maailmancupia. Sini ja Santeri edustavat nuorempaa kaartia, jotka ovat kuroneet hyvin maailman kärkeä kiinni. Seuraavat valinnat tehdään alkuvuodesta, kun pyörätuolicurlingjoukkue nimetään. Lisäksi muutamalta maastohiihtäjältä ja yhdeltä lumilautailijalta odotetaan lisänäyttöjä. Lopullinen urheilijamäärä tulee olemaan 12-14 välillä", Mustonen luonnehtii.

Paralympialaisten konkari ja urheilu-uransa Pyeongchangiin päättävä maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto toi Sotšista 2014 Suomen ainoan mitalin ja lukeutuu tälläkin kertaa Suomen mitalitoivoihin. Tuomisto on harjoitellut kesän pääsääntöisesti Ylöjärvellä, jossa hän on ottanut isomman vastuun perheensä maatilasta.

"Harjoittelukausi on mennyt suunnitelmien mukaan, vaikka suurempi vastuu maatilan hoitamisesta toki vaikuttaa treenaamiseen. Lokakuusta lähtien on tarkoitus olla lumilla A-maajoukkueen kanssa. Pyeongchangissa ehdottomat päämatkat ovat perinteisellä hiihdettävät 10 km ja sprintti. Paralympialaiset ovat koko ajan kirkkaammin mielessä ja tavoitteet asetettu ehdottomasti sinne. Pitkä ura on hienoa lopettaa paralympialaisiin", Tuomisto kuvailee.

Vuoden 2018 talviparalympialaiset järjestetään Etelä-Koreassa 9.-18.3.2018. Lajeja on kuusi: alppihiihto, ampuma- ja maastohiihto, kelkkajääkiekko, lumilautailu sekä pyörätuolicurling. Kilpailut ovat järjestyksessään 12:nnet talviparalympialaiset. Etelä-Koreassa kilpailee 670 urheilijaa, mikä on yli 100 urheilijaa enemmän kuin edellisissä talviparalympialaisissa Sotšissa. Viralliset kisasivut: https://www.pyeongchang2018.com/en/paralympics/index