Uutisen päiväys

31.12.2013← Takaisin

Pentsinen parhaana 28:s, Nousiainen jätti kisan kesken

Viidestä Lenzerheiden sprinttiin startanneesta suomalaismiehestä kaksi selvitti tiensä puolivälierävaiheeseen, ainoastaan yksi starttasi. Aika-ajon 22:nneksi nopeimman ajan hiihtänyt Ville Nousiainen ei startannut puolivälierään. Anssi Pentsinen vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta sijoittumalla 28:nneksi.

Suomalaismiesten parhaasta tuloksesta vastasi Anssi Pentsinen, joka sijoittui Lenzerheiden sprintissä 28:nneksi. Vahvasti erähiihtonsa aloittanut Pentsinen hyytyi toisella kierroksella jääden eränsä viimeiseksi.
- Kroppa ei toimi. Koko ajan joutuu hiihtämään täysillä, että pysyy mukana, ja se alkaa loppumatkasta näkya karulla tavalla, Pentsinen kertoo.
- Viimeinen kuukausi on ollut todella huonoa virettä. Kun Davosin jälkeen tulin pois ja jätin Asiagon väliin, niin toivoin sen korjaavan tilanteen, mutta ei se vielä ole korjaantunut. Kroppa ei ole normalisoitunut siitä. Vauhtiin ei pääse helposti, vaan hiihto on kovaa ja kuluttavaa. Ei se kunto kaukana ole, mutta suunta on tällä hetkellä väärä.
Pentsinen hiihtää suunnitellusti vielä huomisen 15 kilometrin perinteisen kisan ja suuntaa sitten takaisin Suomeen.
- Tehdään huomenna pertsan kisassa tehotreeni ja sitten kotona palauttavaa harjoittelua, jos se sieltä taas löytyisi.

Ville Nousiainen oli karsinnan nopein suomalainen sijoittumalla 22:nneksi. Puolierävaiheessa Nousiaista ei kuitenkaan enää nähty. Mies päätti panostaa Tour de Skin lopun normaalimatkoihin, joten Nousiaisen sijoitukseksi kirjattiin 30.
- Ei se ikinä ole helppoa jättää hiihtämättä. Päätös olla kilpailematta oli aika vaikea, mutta ratkaisu oli pakko tehdä, Nousiainen kertoo.
Lenzerheiden vapaan sprintin voittajalle on tarjolla 30, kakkoselle 27 ja kolmoselle 24 bonussekuntia, kaikkiaan bonussekunteja on tarjolla kolmellekymmenelle parhaalle.
- Pitäisi onnistua tosi hyvin, että saisi kunnolla sekunteja. Siellä häntäpäässä on niin pienet ne erot, ettei ole sen väärti sitten. Jatkoa ajatellen oli fiksumpi jättää päivän hiihdot tähän. Tänään ei kiri niin hyvin lähtenyt, että voisin oikeasti lähteä kilpailemaan kärkisijoista. En usko, että noin lyhyellä radalla voisin loppukirissä haastaa sprinttereitä. Eihän sitä tiedä, voi olla, että oli huono ratkaisu.
Keskiviikkona ohjelmassa on 15 kilometrin perinteisen yhteislähtökisa. Mitään sijoitustavoitetta Nousiaisella ei kisaan ole.
- Kunhan saan hyvän hiihdon huomiselle, niin olen tyytyväinen.

Lari Lehtonen oli karsinnan 45:s, Sami Jauhojärvi 46:s ja Matti Heikkinen 78:s, joten heidän päivän hiihtonsa jäi aika-ajovaiheeseen.