Uutisen päiväys

19.3.2017← Takaisin

Pärmäkoski upean kauden päätteeksi toiseksi maailmancupissa

Krista Pärmäkoski päätti maastohiihdon maailmancupin kauden kokonaispisteissä upeasti toiseen sijaan. Miesten puolella kokonaiscupissa Matti Heikkinen päätyi vahvan ja tasaisen talven päätteeksi niinikään hienosti viidenneksi.

Edellisen kerran suomalainen on ollut kokonaiscupissa kolmen parhaan joukossa kauden 2008-2009 päätteeksi, jolloin Aino-Kaisa Saarinen huipensi vahvan sesonkinsa kokonaiskisan kolmossijaan. Pärmäkoski ei sanojensa mukaan ajatellut alkukaudesta, että hän taistelisi kokonaiskisassa kakkospaikasta, sillä päätähtäin oli Lahdessa.

"Kausi lähti hyvin liikkelle, niin totta kai lähdin taistelemaan kokonaiscupista. Olen tosi tyytyväinen, hyvä kausi, kaikki on toiminut ja olen pysynyt terveenä. Ne ovat avainasiat, millä olen pystynyt näinkin hyviin suorituksiin. Totta kai myös muut urheilijat, huolto ja staffi tsemppaavat toisiaan. Iso kiitos kaikille, jotka tässä hommassa ovat mukana", 11 kertaa tällä kaudella podiumille noussut Pärmäkoski kiitteli.

Suomalaistähti hiihti kauden päättäneellä minitourilla Kanadan Quebecissa viidenneksi. Pärmäkoski päätti viikonlopun ja kauden siis luonnollisesti tyytyväisin mielin.

"Ihan hyvä kisa, en tiedä olisiko minulla ollut muutakaan taktiikkamahdollisuutta, pyrin pitämään kovaa vauhtia, kun (Ingvild Flugstad) Östbergiä vastaan tänään taistelin. Siinä olisin varmasti joka tapauksessa hävinnyt loppukirin ruotsalaiselle, kun on enemmän sprintterityyppiä. Sillä tavalla olen ihan tyytyväinen, kun sain kukistettua Östbergin päänahan ja pidettyä sen kakkossijan overallissa ja distanssi-cupissa pysyin kolmantena."

Muista suomalaisnaisista Kerttu Niskanen oli Kanadan kiertueella 11:s, Laura Mononen 18:s, Aino-Kaisa Saarinen 19:s ja Anne Kyllönen 28:s. Tourin voiton vei Norjan Marit Björgen ennen maailmancupin ykköstä, maannaistaan Heidi Wengiä. Ruotsin Stina Nilsson otti kolmannen sijan.

Maailmancupin kokonaistuloksissa toiseksi hiihtäneen Pärmäkosken takana muista suomalaisista kymmenen parhaan joukkoon ylsivät myös kahdeksanneksi päätynyt Niskanen ja 10:nneksi sijoittunut Mononen. Kaikkiaan naisissa pisteille ylsi 11 suomalaisurheilijaa.

Miesten minitourilla Sami Jauhojärvi päätyi 16:nneksi ja parhaaksi suomalaiseksi. Ristomatti Hakola oli 17:s, Matti Heikkinen 24:s ja Lari Lehtonen 35:s. Iivo Niskanen ei maailmancupin päätökseen startannut lainkaan.

"On mukavaa olla ihan hyvässä kunnossa. Tämänkin päivän suoritus oli loppua kohden nousujohteinen. Oli mukava ottaa sellainen takaa-ajajan rooli, oli mukava päättää maailmancup-kausi tähän. Mahtava fiilis, huolto on onnistunut viikonlopun aikana, koko tiimi on tehnyt loistavaa työtä", Jauhojärvi iloitsi.

Tourin voiton vei Norjan Johannes Hösflot Kläbo ennen isäntämään Alex Harveyta, Norjan Niklas Dyrhaug oli kolmas. Maailmancupin voittaja kaudella 2016-2017 on Norjan Martin Johnsrud Sundby, Venäjän Sergei Ustjugov oli toinen ja Harvey kolmas.

"Huono viikonloppu, mutta erittäin mahtava kausi. Tähän on kiva lopettaa", maailmancupissa upeasti viidenneksi päätynyt Heikkinen tiivisti.

Miehissä talven aikana pisteille ylsi yhteensä peräti 17 suomalaista. Maiden välisessä vertailussa Suomi oli yhteistuloksissa kolmas, miehissä neljäs ja naisissa samaisella sijalla kolmas.

Linkit:
Naisten minitourin päätöstilanne
Naisten maailmancupin päätöspisteet

Miesten minitourin päätöstilanne
Miesten maailmancupin päätöspisteet

Maiden väliset päätöspisteet

Suomalaisten kommentit Soundcloudissa