11.3.2018← Takaisin

Pärmäkoski paras suomalaisista seitsemännellä sijallaan Holmenkollenilla

Holmenkollenilla jatkettiin maastohiihdon maailmancupia naisten 30 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailulla. Suomalaisista parhaiten sijoittui Krista Pärmäkoski, joka hiihti seitsemänneksi. Pärmäkosken ero kärkeen oli vajaat kaksi minuuttia. Kilpailun Holmenkollenilla voitti historiallisesti seitsemännen kerran Marit Björgen.

- Lähdin rohkeasti liikkeelle ja halusin taistella bonuspisteistä. Alkuvauhti vähän kostautui sitten varmasti, mutta taisteluvoitto ja hyvä sijoitus kuitenkin. Raskas kisa ja kovaa mentiin koko ajan, helppoja hetkiä ei ollut missään vaiheessa, kommentoi Pärmäkoski.

Maailmancupin kokonaistilanteessa käydään kovaa taistelua kärkisijoituksista, kun erot varsinkin kolmannesta sijasta taistelevilla Pärmäkoskella ja Jessica Digginsillä ovat hyvin pienet.

- Nyt kotiin hetkeksi ja keskiviikkona Faluniin vielä taistelemaan vielä viimeisistä maailmancupin kisoista. Vielä on kolme kisaa jäljellä, totesi Pärmäkoski.

Neljä suomalaisnaista hiihti tänään maailmancup-pisteille. Kerttu Niskanen oli neljästoista, Anne Kyllönen 24:s ja Susanna Saapunki 26:s. 19-vuotias Eveliina Piippo jäi niukasti ulos kilpailun 30 parhaan urheilijan joukosta ja oli 33:s.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu ja huipentuu ensi viikolla Falunille. Kilpailuohjelmassa ensi viikonloppuna on sprinttikilpailut, perinteisen 10/15 kilometrin kilpailut ja takaa-ajokilpailut.