Uutisen päiväys

28.1.2017← Takaisin

Pärmäkoski neljäs Falunin sprintissä

Krista Pärmäkosken erinomainen iskukyky sai jatkoa lauantaina maastohiihdon maailmancupin Falunin vapaan sprintissä. Miehissä paras suomalainen oli 22:nneksi päätynyt Anssi Pentsinen.

Vaisuhkon aika-ajon jälkeen erissä Krista Pärmäkoski teki loisteliasta työtä. Etenkin puolivälierässä suomalainen esitti huikean taktisen nousun varsin kaukaa kuudennelta sijalta toiseksi.

"Olen tosi tyytyväinen, se oli minun urani toinen finaalihiihto vapaan sprintissä ja paras sijoitus sen myötä. Taistelin tosissaan podium-paikasta. Aika-ajo oli tosi haastava, mutta sitten erä erältä parani ja hiihto alkoi tuntumaan hyvältä", hienosti neljänneksi vääntänyt Pärmäkoski sanaili.

Kotiyleisön edessä voittoon hiihti Stina Nilsson äärimmäisen pienellä erolla ennen Norjan Maiken Caspersen Fallaa. Pärmäkosken eteen puolestaan kolmanneksi kerkesi toinen norjalainen Heidi Weng.

Suomalaisista maailmancupin pisteille ja eriin hiihti myös 23:nneksi päätynyt Mari Laukkanen. Anne Kyllösen sijoitus lauantaina oli 36:s ja Kerttu Niskasen 44:s.

Miesten puolella Suomen ykkösnimi oli tänään sijalle 22 päätynyt Anssi Pentsinen. Eriin tiensä raivasi myös 27:nneksi sijoittunut Ristomatti Hakola, joka tosin epäonnekseen kompuroi puolivälierässä.

"Itsellä oli ihan kohtuu, perus hyvä päivä. Oli tuloksentekokroppa, mutta ehkä erässä tein huonoja valintoja jälkimmäisessä nousussa. Siinä tipahti kakkossijalta, lopussa oli aika vaikea parannella sijoituksia. Siihen omaan huonoon tilanteen lukuun olen pettynyt", Pentsinen analysoi.

Muista sinivalkoisista miehistä Juho Mikkonen ja Matias Strandvall olivat peräkkäisillä sijoilla 32 ja 33, Lauri Vuorinen päätyi 35:nneksi ja Martti Jylhä 49:nneksi.

Italialainen Federico Pellegrino otti komean esityksen päätteeksi kauden avausvoittonsa, Norjan Emil Iversen oli kakkonen ja hänen maanmies Sindre Björnestad Skar kolmas.

Viimeinen sprintti maailmancupissa ennen Lahden helmi-maaliskuun MM-kisoja on ohjelmassa Viron Otepäässä.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Miesten kisan tulokset
Kommentteja Soundcloudissa

Jutun kuva: SHL / Touho Häkkinen.