Uutisen päiväys

24.6.2015← Takaisin

Pärmäkoski ensimmäisen kerran Vuokatin Aateli Racen valtiatar

Krista Pärmäkoski ei luopunut kärkipaikastaan Vuokatin Aateli Racessa kilpailun päättäneellä 10 kilometrin rullahiihto-osuudellakaan. Pärmäkoski pääsi päätösosuudelle kuusi sekuntia ennen Anne Kyllöstä, joka puolestaan piti kakkossijansa ennen Aino-Kaisa Saarista.

Pärmäkoski voitti tiistai-illan prologin ja oli keskiviikkoaamun juoksuosuudella Saarisen tuntumassa toinen. Lopulta Pärmäkoski oli kilpailussa ylivoimainen, sillä Kyllönen hävisi 1.05,6.

”Loppunoususta alkoi jo hymyilyttää. Ero oli vissiin tullut sen verran lisää tuolla matkalla. Aina kun huusin, että mikä se ero on, niin vastaukseksi tuli vaan, että ei näy vielä. Yhtään ei tiennyt taaksepäin. Taktiikka oli, että rullarata mennään kovaa ja katsotaan mihin kestää. Oma katkeaminen tuli nousun alle, sen jälkeen oli vaan taistelua mäen päälle. Pitkällä suoralla nousussa tiesin, että tämä homma hoidetaan”, Pärmäkoski sanoi iloisena.

Hyvä juoksuosuus varmisti hyvän lähtöpaikan kärjessä. Pärmäkoskikin tosin huomasi, ettei palautumista ollut ehtinyt juuri tapahtua ennen hiihtoon lähtöä.
”Näin peruskuntokaudella palautuminen on vähän hitaampaa. Aateli on hyvä kisa. Kiva, kun saa kohtuullisen aikaisin tsekkauksen maajoukkueen kesken, että missä mennään. Nämä ovat meille hyviä kovia harjoituksia joukkueena. Aina, kun laitetaan se numero rintaan, niin tulee tehtyä paremmin ja kovempaa, kuin että olisi joku maksimiharjoitus leirillä”, Pärmäkoski kiteytti.

Anne Kyllönen oli myös kokonaisuuteensa tyytyväinen.

”Oli ihan älyttömän hyvä päivä. Juoksu kulki tosi hyvin. Rullahiihdossa tunsi, että juoksussa on saanut hyvin irti, että oli aika väsynyt. Eka yritin Krista matkaan, mutta totesin, että tämä on vähän liian kova kyyti. Ekalla kiekalla ei ero kaventunut (kuusi sekuntia oli ero alussa). Lopussa kulki ihan hyvin. Tämä päivä kertoi, että on saanut terveenä treenata ilman kompromisseja. Treenit ovat kulkeneet, ja se sitten näkyy tekemisessä”, Kyllönen sanoi.

Aino-Kaisa Saarisen meno parani loppua kohden, joten hänellekin Aateli Race jätti hyvän maun.

Tulokset:
http://www.vuokattiskiteam.fi/fi/Vuokatin-Aateli-Race/Tulospalvelu