Uutisen päiväys

31.1.2017← Takaisin

Nuorten MM-hiihdoille loistostartti - Korva neljäs ja Suhonen viides sprinteissä

Anita Korva avasi nuorten MM-hiihdot perinteisen sprintin neljännellä ja Verneri Suhonen viidennellä sijalla Soldier Hollow'n hiihtokeskusessa Yhdysvalloissa. Välieriin suomalaisista U20-sarjojen kisoissa ylsi myös Turo Sipilä.

U20-naisten sprintin aika-ajossa 12:nneksi hiihtänyt Anita Korva taisteli hienosti neljänneksi nuorten MM-hiihtojen avauspäivänä. Suomen aikaa myöhään maanantai-iltana hienon kisarupeaman tehnyt Korva kertoi, että etenkin finaalissa reisissä tuntui.

"Aika-ajossa oli löysän tuntuista, vähän jänskätti, että miten lähtee kulkemaan. Luotin, että se aukaisee eriin. Alkuerässä sattui vähän kaikenlaista, oli tosi liukas suksi ja noustiin kaikkien ohi. Loppusuoralla olin kärjessä", Korva kertasi.

"Välierässä ratkaisu oli siinä, kun hivenen etupuolella Norjan ja Ruotsin tytöt kaatuivat. Sitten lähdin loppusuoralle neljäntenä ja iskin kovasti. Finaalissa tuntui jo, ettei ole terävä. Nousuissa tuntui happoa reisissä, tytöt lähtivät aika kovaa kärkeen", MM-nelonen päätti.

U20-naisten maailmanmestaruuden vei ylivoimaiseen tyyliin Venäjän Polina Nekrasova. Hopeaa ja pronssia kuitaneet saksalaiset Antonia Fräbel ja Coletta Rydzek hävisivät kolme ja puoli sekä neljä ja puoli sekuntia. Korvan ero kärkeen oli reilut kahdeksan sekuntia.

Muista suomalaisista Anni Alakoski oli puolivälierässään kuudes. Eveliina Piippo ja Emmi Lämsä eivät startanneet matkaan lainkaan.

U20-miesten kisassa finaaliin ylsi Verneri Suhonen. Korvan tavoin hienon urakan tehnyt suomalainen päätyi tuloksissa MM-avauksessa viidenneksi. 

"Päivä oli kaikin puolin hyvä. Aika-ajoon lähdettiin vähän jännittyneillä fiiliksillä. Ei oikein tiennyt, miten se tulee menemään, kun oli ensimmäiset startit ja korkealla ollaan. Aika-ajossa positiivista menoa, kuudes sija", Suhonen sanoi.

Aika-ajon kuudennen sijan myötä suomalainen pääsi rakentamaan päiväänsä hyvin. Finaalissa myös Suhonen sai Korvan tavoin kokea "hapon olemassaolon".

"Alkuerässä ei alussa kiire mihinkään, lähdin peesailemaan, kaikissa erissä tulin peesissä. Toiseen mäkeen iskin, alku- ja välierissä pääsin nousemaan toiseksi, loppulaskuun tuli lähdettyä hyvistä asemista. Finaalissa tuli jo tämä vanha kaveri happo muistuttamaan olemassaolostaan. Ihan kohtalaisesti pystyi senkin vetämään loppuun. Ei ollut paras mahdollinen finaali, vähän jäi hampaankoloon."

MM-kultaa juhli Saksan Janosch Brugger, Suhosen eteen tuloksissa mahtui vielä norjalaiskolmikko järjestyksessä Petter Staktson - Herman Meyer - Thomas Larsen. Sekä Miro Karppasen että Santeri Pirneskosken tiet nousivat pystyyn karsinnoissa.

Linkit:
U20-miesten kisan kaavio
U20-naisten kisan kaavio

Anita Korvan kommentit kokonaisuudessaan
Verneri Suhonen
Turo Sipilä