Uutisen päiväys

26.1.2016← Takaisin

Nuoret huiput kilpailevat talven ensimmäisistä SM-mitaleista Vöyrillä

Vöyrillä voi seurata kovatasoista hiihtokilpailua 6.–7. helmikuuta 2016. Nuorten SM-kisat tuovat molempina päivinä paikalle 300-400 hiihtäjää huoltojoukkoineen. Lauantaina kilpaillaan sprinttimestaruuksista kahdessa naisten ja kahdessa miesten sarjassa. Sunnuntaina hiihdetään perinteisellä tyylillä ja väliaikalähdöllä neljässä naisten ja neljässä miesten sarjassa.

Kilpailunjohtaja Mårten Lövdahl vakuuttaa, että 17–23 -vuotiaita hiihtäjiä kannattaa tulla katsomaan paikan päälle.

 - SM-kisat toimivat samalla tarkkailuna helmikuun lopussa järjestettäviä nuorten PM- ja nuorten MM-kisoja ajatellen. Kisajoukkueet valitaan luultavasti noin viikko meidän kisojemme jälkeen.

Lövdahl muistuttaa, että ladulle lähtee lupaavia hiihtäjiä myös Vöyrin urheilulukiosta ja omasta seurasta. Mukana ovat esimerkiksi Juuso Haarala, Emelie Svenlin, Hannes Holmback, Robin Sundsten ja viime talven SM-mitalisti Alexandra Enlund.

Luvassa kaksi hektistä kilpailupäivää ja yleisölle katsomista

Lauantai-aamupäivä aloitetaan 20- ja 18-vuotiaden miesten vapaan hiihtotyylin sprinttikarsinnoilla, ja myöhemmin finaaleilla. Iltapäivällä vuorossa ovat saman ikäiset naiset ja samat 1,5 km radat. Sunnuntaina 17-23-vuotiaat naiset hiihtävät perinteistä 10 kilometriä ja miehet 15 kilometriä.

  - Sunnuntain kisassa on 20 sekunnin lähtövälit. Se tarkoittaa sitä, että luvassa on nopeatempoinen kilpailu. Myös sarjat vaihtuvat nopeasti.

Kilpailijat hiihtävät sunnuntaina näillä näkymin 3,3 ja 3,75 kilometrin kilpalatua, naiset lyhempää kierrosta ja miehet pidempää. Kilpailunjohtaja Lövdahlin mukaan kyseinen reitti ei ole erityisen vaativa, mutta se on monipuolinen.

 - Mikäli lumitilanne estää yli 3 kilometrin ladun käyttämisen, kilpailut hiihdetään tälläkin hetkellä huippukunnossa olevalla 2,5 kilometrin ladulla. Tämä vaihtoehto on kilpailijoille vaativampi, koska silloin radan loivimmat osat jäävät pois. Radalla on joka tapauksessa pari pientä terävää nousua ja puolen välin tienoilla sekä lopussa kaksi tiukempaa nousua.

 

Kilpailupäivinä ladut ovat kello 9-15 ainoastaan kilpailijoiden käytössä. Paras paikka seurata kisoja on joko ladun varrella tai lähtö- ja maalipaikalla. Hyppyrimäen portaita voi kävellä maastoon seuraamaan kisoja ladun varteen. Kilpailualueella on myynnissä makkaraa ja hiihtomajassa on kahvila.

 

Vöyrin hiihtokeskus tarjoaa upeat puitteet tapahtumalle ja on sopiva hiihdon arvokisoille. Vörå IF ja IF Femman ovat kokeneita kilpailujen järjestäjiä ja nämä nuorten SM-hiihdot järjestetään yhteisvoimin. Edelliset Vöyrin SM-hiihdot kilpailtiin vuonna 2011 samojen seurojen järjestäminä.

Kuva: Matias Strandvall testasi Vöyrin nuorten SM-radat viime sunnuntaina SM-kisojen kenraaliharjoituksissa 68. Vöyrinkisoissa

Lisätietoja: http://sm2016.fi