Uutisen päiväys

1.2.2014← Takaisin

Niskanen huippuhiihdolla kahdeksanneksi

Torstaina nuorten maailmanmestariksi perinteisen 15 kilometrin kisassa hiihtänyt Iivo Niskanen jatkoi hyviä hiihtojaan myös Toblachissa. Ensimmäiset maailmancup-pisteensä hiihtänyt Niskanen nousi kerralla kärkeen, hiihtämällä raskaassa kisassa parhaana suomalaisena kahdeksanneksi.

Miesten perinteisen 15 kilometrin väliaikalähtökisassa Toblachissa suomalaismiesten parhaasta suorituksesta vastasi Iivo Niskanen. Niskanen sijottui kahdeksanneksi jääden kisan voittaneesta Venäjän Alexander Legkovista 54,9 sekuntia.
- On kyllä hyvät fiilikset. Aivan mieletön viikko, nyt on kyllä todella mukava lähteä  Venäjälle, Niskanen iloitsi.
- Nyt ei voi enää muuta tehdä kuin pysyä kunnossa.
Saman matkan tuore nuorten maailmanmestari saapui Val di Fiemmen mitalijuhlista Toblachiin vasta perjantaina.
- Eilen meni todella myöhään tänne tulo. Olin täällä puolilta öin. Aamulla olin väsynyt ja mulla särki päätä. Lihas tuntui kuitenkin hyvältä. Vuorohiihdossa pääsin hyvin lyömään ja hiihtämään rennosti. Toinen kierros oli kyllä vähän nihkeä, Niskanen kävi läpi kisapäiväänsä.
- Täällä on ihana loivapiirteinen rataprofiili, jossa pääsee hyvin vuorohiihtämään. Täällä olisi kyllä mukava hiihtää toistekin.
Uransa ensimmäiset maailmancup-pisteensä tienannut Niskanen nousi kertarytinällä kärkikahinoihin ja kahdeksanneksi. Kova suoritus saattoi tulla muille yllätyksenä, mutta ei urheilijalle itselleen. Nuoren miehen itseluottamus on hyvällä mallilla.
- Kyllä osasin pisteitä odottaa. Kunto on kova, mutta kun en ole näitä maailmancupeja päässyt hiihtämään. Hyvä kun nyt pääsin. Ihan mukavasti on tämä viikko mennyt, täällä pisteille ja nuorten mestari.
Sateinen keli toi haasteita suksivalintoihin. Monet maajoukkueet lähtivät kisaan pitopohjasuksilla, Niskanen luotti Suomen muiden hiihtäjien tapaan voideltavaan sukseen.
- Liisterisuksilla menin. Mulla oli uusi pari, joka oli eka kertaa alla. Suksi piti hyvin, mitä nyt muutama lipsahdus sattui, niin ne oli potkuista kiinni.

Muut kisaan lähteneet suomalaiset jäivät ilman maailmancup-pisteitä.  Matti Heikkinen sijoittui 33:nneksi  ja Lari Lehtonen 48:nneksi.
Muita suomalaismiehiä ei ladulla nähty. Sami Jauhojärvi jätti kisan väliin sairastelun takia. Alun perin joukkueeseen nimetty Ville Nousiainen jätti kisat sairastelun takia väliin ja Niskanen nostettiin hänen tilalleen.