Uutisen päiväys

8.12.2019← Takaisin

Naisten joukkue neljäs viestikilpailussa – miehet hiihtivät seitsemänsiksi

Lillehammerin maailmancup jatkui sunnuntaina naisten 4x5 kilometrin ja miesten 4x7,5 kilometrin viestikilpailuilla.

Suomen naisten joukkue hiihti tänään neljänneksi. Joukkueessa hiihtivät Johanna MatintaloKerttu NiskanenAnne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski. Naisten kilpailun voitto meni Norjan ykkösjoukkueelle ennen Yhdysvaltoja ja Ruotsia.

Suomen viesti alkoi kahdella vahvalla perinteisen osuudella. Matintalo saapui ensimmäiseen vaihtoon toisena ja päästi Niskasen hyvistä asetelmista toiselle osuudelle. Niskanen otti vahvan irtioton osuutensa viimeisellä kilometrillä ja nosti Suomen joukkueen kärkeen 6,8 sekunnin erolla Norjaan ja 7,9 sekunnin erolla Venäjään.

– Johanna toi hyvissä asetelmissa ja pääsin hyvin letkaan mukaan. Peesistä hyötyy tosi paljon (näissä olosuhteissa). Tosi vaikea on minun omalla tekniikalla hiihtää perässä, joutuu nyhväämään. Vaikka on niin sanotusti tyhmää hiihtää keulalla, niin pystyin siinä hiihtämään enemmän omaa hiihtoa ja yrittää jopa niitä ratkaisun paikkoja, kommentoi Niskanen.

Anne Kyllönen hiihti kilpailun kolmannen osuuden ja joutui taipumaan Ruotsin Charlotte Kallalle ja Yhdysvaltain Rosie Brennanille. Kyllönen päästi Krista Pärmäkosken ankkuriosuudelle neljänneltä sijalta, joka piti kilpailun loppuun saakka.

– Alku lähti ehkä vähän liian kovaa ja kroppa ei ole sairastelujen jälkeen palautunut ennalleen. Tuli paha hyytyminen loppuun, vähän on tyhjä olo tästä kilpailusta, totesi Kyllönen osuutensa päätteeksi.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa


Mehet hiihtivät seitsemänsiksi

Miesten joukkueessa hiihtivät Perttu Hyvärinen, Iivo NiskanenLari Lehtonen ja Markus Vuorela. Suomen joukkue sijoittui miesten kilpailussa seitsemänneksi. Venäjä otti kilpailussa kaksoisvoiton ja kolmanneksi hiihti Norjan joukkue.

Perttu Hyvärinen avasi Suomen kilpailun tasaisen vahvasti ja pääsi lähettämään Iivo Niskasen toiselle osuudelle 15,5 sekuntia kärjestä. Niskanen hiihti heti osuutensa alkuun kärkiporukan kiinni.

– Odotin, että joku lähtee pitämään vauhtia, mutta ei ehkä suurinta nälkää ollut siihen kenelläkään. Keli oli hitaanlainen, yritettiin sitten (Hans Christer) Holundin kanssa pitkään nousuun lähteä lyömään, mutta se oli aivan ummessa ja upotti. Lumisade teki tästä kilpailusta taktisesti vähän erilaisen, totesi Niskanen.

Lari Lehtonen pääsi kolmososuudelle kärjestä ja pysyikin pitkään kärjen vauhdissa, mutta muutamat viimeiset kilometrit koituiva suomalaisen kohtaloksi. Markus Vuorela lähti ankkuriosuudelle lopulta 40,9 sekuntia kärjestä. Vuorela hiihti vielä kärkiporukan kiinni, mutta joutui taipumaan kärkimiehille kilpailun loppupuolella.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa

Kuva: SHL / Touho Häkkinen