Uutisen päiväys

15.11.2014← Takaisin

Naisissa Kerttu ja Krista kärkikolmikkoon Tykkikisoissa

FIS Tykkikisat jatkuivat lauantaina perinteisen kisalla. Väliaikalähtökisassa naiset hiihtivät 5 kilometriä ja miehillä 10 kilometriä. Naisten kisan voitti Puolen Justyna Kowalzcyk, Suomen Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski kannoillaan.

Eilen perinteisen sprinttiä dominoinut Puolan Justyna Kowalzcyk oli päivän nopein myös lauantaina viiden kilometrin perinteisen kisassa. Kowalzcyk voitti väliaikalähtönä hiihdetyn kisan ajalla 12.49,7. Kerttu Niskanen sijoittui toiseksi (13.11,5). ” No, ei oo suksi vielä kulullaan. Kyllä se sellaista käskyttämistä vielä tässä vaiheessa on ja semmoinen helppous ja rentous siitä puuttuu, mutta minä siinä uskossa elän, että kyllä se meno kisojen myötä muuttuu, ja samoin fiilis. Hyvä ja kova kisa oli, kun oli paljon porukkaa viivalla. Maajoukkuenaiset liki kaikki ja Justynakin, näitä varmasti tarvitaan. Alku on oikeastaan aika paljon tasaista ja sitten on pitkähkö nousu ja loppu on nousun päältä varmaan kilometri laskua, eikä siinä voi enää oikein mitään tehdä. siinä ison nousun loppuosassa sain Anne (Kyllönen) kiinni ja vastaavasti taas Justyna minut kiinni, niin porukalla tultiin maaliin aika lailla nipussa. On vitosen radaksi pitkä tasuripätkä, pitkä nousupätkä ja pitkä laskupätkä”; Niskanen nauraa ja jatkaa: ”Nousun päälle saa olla aika väsynyt, kun loppu on helppo. Toki siinäkin välillä työnnetään. Viimeisellä kilometrillä ei enää pahemmin ole tehtävissä. Helpohko ja nopea vitonen on.” ”Vähän jännäsin, että hiihdänkö, kun on niin kylmää keliä täällä ollut. Ajattelin, että jos on yli viidentoista pakkasta, niin jätän hiihtämättä, mutta onneksi oli tänään ihan hyvät olosuhteet ja oiskohan meidän startin aikaan ollut kymmenisen astetta.”

Kautensa eilen avannut Krista Pärmäkoski kuvailee päivän kisamatkaa lyhyeksi. Lenkki taittui urheilijalta aikaan 13.13,8: ”Se oli vähän vajaamittainen, varmaan yhteispituus 4,7 kilometriä. Oikeastaan kolmeen kilometriin saakka tehdään töitä ja sen jälkeen vaan lasketaan maaliin. Lähdöstä noin minuutin puolitoista minuuttia työpätkää ja sitten loivaa pelkästään tasuria ja sitten tulee kolmen minuutin nousu ja lasku. Tietysti jos on kunnossa, niin aika hyvin passaa, mutta huomasi, että oli väsynyt kroppa.” Pärmäkoski hiihti eilen perinteisen sprintissä ainoastaan karsintahiihdon ollen siinä toiseksi nopein. ”Eilen oli vaan yksi hiihto, mutta kuitenkin sen verta kylmä, että se meni aavistuksen lihaksistoon, mutta ihan kuitenkin olen tyytyväinen suoritukseen. On ollut aika epävarmaa, mutta kun saa startteja alle niin tulee varmuutta. Aika kuormittuneessa tilassa on kroppa tällä hetkellä, kun on niin kovaa harjoiteltu. En ole ikinä ollut näin kuormittuneessa tilassa, kun olen aloittanut kisakauden, niin siihen nähden ihan lupaa hyvää.”

Kuvat, Pia Pekonen

FIS Tykkikisat, naiset 5km perinteinen TOP10

  1. Justyna Kowalczyk POL 12.49,7
  2. Kerttu Niskanen FIN 13.11,5
  3. Krista Pärmäkoski FIN 13.13,8
  4. Mona-Liisa Malvalehto FIKN 13.19,8
  5. Masako Ishida JPN 13.23,0
  6. Laura Mononen FIN 13.28,7
  7. Anne Kyllönen FIN 13.30,3
  8. Riikka Sarasoja-Lilja FIN 13.37,4
  9. Silje Theodorsen NOR 13.45,5
  10. Maija Hakala FIN 13.47,5

Viralliset tulokset