Uutisen päiväys

12.1.2014← Takaisin

Naiset toiseksi Nove Meston sprinttiviestissä

Mona-Liisa Malvalehto ja Aino-Kaisa Saarinen sijoittuivat toiseksi maailmancupin sprinttiviestissä Nove Mestossa. Suomalaiset jäivät kisan voittaneesta Norjasta alle neljä sekuntia.

Maastohiihdon maailmancupissa hiihdettiin Nove Mestossa sunnuntaina perinteisen sprinttiviesti. Kisan voitti Norjan joukkue (20.58,47). Suomen joukkue, Mona-Liisa Malvalehto ja Aino-Kaisa Saarinen, sijoittui kisassa toiseksi.
- Alkuerässä hiihtäminen oli todella helppoa. Todella hyvä fiilis jäi tästä päivästä ja viikonlopusta, kun pystyin parisprinttiä hiihtämään tuolleen, Malvalehto kertoo.
- Nyt pääsin hapoille ja jaksoin painaa. Vähän kyllä pelotti eilisen iltakisan jälkeen, kun tänään hiihdettiin niin aikaisin, mutta yllättävän hyvin palauduin.
- Olin kyllä todella tiukoilla viimeisellä osuudella ja pystyin lopussa kuittaa ohi. Se, että pystyn taistelemaan näin kovien naisten kanssa teki itseluottamukselle hyvää. Olen luottanut, että suunta on oikea ja valmistelut on tehty oikein, mutta oli todella tärkeätä, että pääsin antamaan olympianäyttöjä tälläkin matkalla. Helpottaa, kun saa hyviä suorituksia. Eikä ole enää omasta tunteesta kiinni, vaan saa sen tunteen ulosmitattua ladulle.

Ankkuriosuuden hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen on toipumassa vatsataudista.
- On vähän kaksijakoinen fiilis nyt. Hiihto oli ihan ok, mutta kyllä pitkä tour (Tour de Ski) tuntui lihaksissa. Heti tänne perille päästyä oksensi ja iski ripulille, Saarinen kertoo.
- Pieni mahatauti tourin päälle tyhjensi kyllä todella lihakset. Ja tänään kyllä tuntui lihaksissa, että ne on tyhjät. Viimeisellä osuudella sain ihan täysin palkein vetää, Saarinen kertoo.
Saarinen kiittää huollon onnistumista haastavissa olosuhteissa.
- Huollolle kiitos, toimi hyvin. Sukset olivat tänään hyvät, tuohon ei saanut mitään hokkipitoa, kun latu oli sen verran jäässä. Siinä olisi helposti luisto kärsinyt, mutta nyt toimi sukset hyvin. Tuntui, että oli vielä paremmat sukset kuin alkuerässä.

Miehet lähtivät sprinttiviestiin kahdella joukkueella. FIN 1 –joukkueessa hiihtivät Anssi Pentsinen ja Matias Strandvall, FIN 2 –joukkueessa Ari Luusua ja Juho Mikkonen.
Miesten sprinttijoukkueet karsiutuivat jatkosta