Uutisen päiväys

5.4.2014← Takaisin

Miesten viestin ja kokonaiscupin voittoon hiihti Vuokatti

Vuokatti Ski Team Kainuu voitti Suomen Cupin viimeisen miesten viestin. Toiseksi noussut Jämsänkosken Ilves sekä kolmanneksi nuorella miehityksellä hiihtänyt Kouvolan Hiihtoseura jäivät reilun minuutin päähän voittajajoukkueesta. Vuokatti voitti myös viestiin kokonaiscupin.

Miesten puolella päivän 3x7,5 kilometrin viestivoittoon sekä kokonaiscupin selvään voittoon hiihti Vuokatti Ski Team Kainuu.
Avausosuuden hiihtänyt Mikko Koutaniemi toi joukkueen kuudentena vaihtoon:
- Vähän on takki tyhjänä henkisesti ja fyysisesti. Aika tuommoista lupsakkaa matkantekoahan tuo oli tänään. Me sanottiin Martille, että hiihdä niin hiljaa kuin voit ja säästä paukkuja huomiselle.
Kisa hiihdettiin 2,5 kilometrin lenkillä. Sami Jauhojärvi nosti joukkueen ensimmäisellä kierroksella pienestä takaa-ajoasemasta kärkeen
- Rentoa hiihtoa oli, suksi toimi hyvin, vaikka pelkäsin vähän verryttelyssä, että löytyykö pitoa tänään. Oli parempaa hiihtoa kuin SM-kisoissa.
Joukkueensa ankkuriosuudet läpi kauden hiihtänyt Martti Jylhä toi joukkueen maaliin ajassa 56.16,8. Uhkaajat jäivät reilun minuutin päähän.
- SM-kisojen lisäksi meidän seuran yksi päätavoitteesta joukkueena on tämä voitto. Henkilökohtaisesti hienoa, että olen päässyt kaikki hyväksytyt voitot ankkuroimaan maaliin. Joukkue on ollut tasaisen kova läpi kauden sekä yksilö- että joukkuetasolla. Viesteissä on aina oma viehätyksensä, vaikka paperilla joku joukkue vaikuttaisikin ylivoimaiselta, niin tämä on kuitenkin talvilaji ja mitä tahansa voi tapahtua, Jylhä kertoo.
Huomiseen 20 kilometrin vapaan kisaan mies lähtee tekemään vahvaa hiihtoa, sillä panoksena on kokonaiskilpailun toinen sija, voiton seurakaveri Jauhojärvi varmisti jo Jyväskylässä.

Viestin toisesta tilasta nähtiin jännittävä loppusuorakamppailu Jämsänkosken Ilveksen ja Kouvolan Hiihtoseuran välillä. Ilveksen toinen sija nosti joukkueen myös kokonaiscupissa neljänneltä sijalta kolmanneksi.
Joukkueen avausosuuden hiihtänyt Mikko Harju oli jännittänyt komennusta edustusjoukkueeseen. Joukkueen ankkuri Anssi Pentsinen vitsailikin asiasta:
- Viimeisen viikon olen kuunnellut, että ei ihan pikkaiset ollu köntsät.
- Pikkusen kötnsät housussa lähdettiin. Vähän niin kuin varamiespalvelusta Ilveksen joukkueeseen. Lyhyt ja terävä matka, joka meni ihan hyvin. Se kyllä tuli tuli niin hyvin kuin oli tullakseen. Kyllä me joukkueena ponkaistiin korkealla ja tehtiin hyvä suoritus, Harju kommentoi joukkueen kakkostilaa sekä kokonaiscupin kolmossijaa.
Joukkueen toisen osuuden hiihtänyt Henri Jelonen jännitti niin ikään viestiä:
- Vähän arvelutti eilen, kun oli väsymystä kropassa vaikka en ole neljään viikkoon mitään tehnyt, mutta viestipäivä kun tuli ja pääsin valkoisen äärelle, niin ihan hyvä suoritushan siitä tuli.
Tosin ihan lomafiiliksissä mies ei ole ollut.
- Sunnuntaina aloitin rullahiihtokauden. Seitsemän tuntia vedin, mutta kahdessa erässä, Jelonen kertoo
Pentsinen lähti ankkuriosuudelle seitsemäntenä.
- Mukavalla oli joka suoralla selkiä, ja se innosti hiihtämään limitillä ihan alusta saakka. Mäkiä tuli hiihdettyä riskirajoilla, mutta viimeisellä kierroksella jännitti, että saanko Laurin (Lepistö) kiinni ennen mäkeä vai meneekö loppukiritaisteluksi

Kouvolan Hiihtoseura oli lauantain viestissä kolmas ja kokonaiscupissa toinen. Avausosuuden hiihtänyt Kari Varis väänsi vitsiä hiihtäjien kevätväsymyksestä:
- Hirveesti mulla ainakin on virtaa, eikä väsytä yhtään. Ei kun oikeesti, mä olen ihan naatti ja toivon vaan, että kausi loppuisi. Oma hiihto oli tänään ihan asiallista ja poikasilla oli siitä ihan hyvä jatkaa.
Poikasilla Varis viittaa joukkuekavereihinsa Lauri Vuoriseen ja Lauri Lepistöön.
Vuorinen hiihti osuuden toiseksi nopeimman ajan.
- Pikkuisella riskillä lähdin ottaa Ounasvaaraa ja Mikkeliä kiinni ja peesailemaan, mutta oli niin hyvä kapula alla että annoin palaa, toiseksi nopeimman osuusajan hiihtänyt Vuorinen kertoo.
Ankkuriosuuden hiihtänyt Lepistö oli tyytyväinen kolmanteen sijaan.
- Fiilis on hyvä. Sattui hyvä hiihto kauden viimeiseen kisaan ja tänään oli minulta varmaan kauden parasta pertsaa. Aluksi tuli ladulla Sarkkiseen väliaikoja, sitten huudettiin taakse että Pentsinen tulee.