Uutisen päiväys

19.1.2013← Takaisin

Miehet jäivät pisteittä La Clusazin perinteisen kisassa

Suomalaismiehet eivät päässeet pisteille La Clusazin maailmancupissa lauantaina. 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtöön ladulle lähti kolme suomaishiihtäjää: Ville Nousiainen, Matti Heikkinen ja Kari Varis. Sami Jauhojärvi jätti lauantain kisan väliin lievän kuumeen takia.

La Clusazin perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin yhteislähtökisassa paras suomalaismies oli Ville Nousiainen sijalla 47 kisan voittajalle 1.25,8 jääneenä.
-Keli muuttui radikaalista juuri ennen kisaa, eikä ehditty enää tälliä muuttamaan. Olisihan tuo ollut kiva tietää, että onko sitä oikeesti näin huono. Selkä ei haittaa yhtään perinteisellä, kun sen vaan saa lämpimäksi. Luistelussa haittaa enemmän, mutta perinteisellä siitä ei ole mitään harmia. Toivottavasti huomenna on erilainen päivä, Nousiainen kommentoi hiihtoaan.

Toinen maaliviivan ylittänyt oli Matti Heikkinen, jonka sijoitus oli 51:s ja eroa kisan voittajaan 1.30,1.
Heikkinen ajatui kisan alkuvaiheessa ulos ladulta.
- Siinä alamäessä venäläinen horjahti ja ajautui minun eteen. Siinä tuli samalla tiukka käännös ja minun oli pakko väistää, etten törmää venäläiseen, koska silloin me oltais kaaduttu kaikki. Kisa ei kuitenkaan mun osalta siihen ratkennut, sillä pääsin ladulle todella nopeasti takaisin, Heikkinen kertoo.
- Kroppa oli tänään todella ahtaalla ja minulla oli läkähtynyt olo.


Sami Jauhojärvi ei lauantaina kilpaillut ollenkaan lievän kuumeen takia. Kolmantena suomalaismiehenä ladulle lähtenyt Kari Varis keskeytti letkan häntäpaikoilta noin neljän kilometrin jälkeen.
- Aika huono päivä oli tänään. Nämä nousut on tekemätön paikka pitämättömällä suksella, Varis toteaa.


Viralliset tulokset:
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&raceid=20698