Uutisen päiväys

2.9.2016← Takaisin

Matias Strandvall valmiina puolustamaan voittoaan PowerParkin rullahiihtokisassa

Sprinttimaajoukkueen Matias Strandvallilla on puolustettavanaan voitto viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetystä rullahiihdon PowerSkiGP -kilpailusta Härmän PowerParkista. Strandvallilla on takanaan tiukka harjoitusjakso ja PowerParkin kisa tulevana lauantaina toimii ensimmäisenä kovana vetoharjoituksena syksyn aluksi.

"PowerParkin kisa tulee juuri sopivaan saumaan oman treeniohjelman kannalta. Kesä on mennyt parin päivän flunssaa lukuun ottamatta täysin suunnitelmien mukaan ja nyt on hyvä mitata tasoa kovassa porukassa. Täysillä lähden puolustamaan viime vuoden voittoani pudotuskisassa, se on ihan varma juttu", Strandvall sanoo.

Miesten 20,4 kilometrin pudotuskisassa hiihdetään 17 kierrosta Mika Salo Circuitin 1,2 kilometrin mittaisella radalla ja maalissa voittajaa odottaa 1000 euron ykköspalkinto. Uutena lajina kisataan 100 metrin supersprintti, joka on Strandvallin mukaan todella mielekäs lisä hiihtäjille ja yleisölle.

"Ylläksen leirillä voitin 400 metrin rullahiihtosprintin, mutta satanen on ehkä vähän toinen juttu kuitenkin. Voi olla, että supersprinttiin löytyy meikäläistäkin kovempi äijä, mutta mitään ei anneta ilmaiseksi", Strandvall puuskahtaa.

Teollisuusneuvos Jorma Lillbackan isännöimä PowerParkin rullahiihtotapahtuma saa Strandvallilta suuret kehut. Viime vuoden voittaja kiittelee myös runsaan yleisön kannustusta tapahtumassa.

"Tällaisia tapahtumia hiihto ja yleisö tarvitsee. Paikat ovat aivan viimeisen päälle ja yleisö näkee kisaavat hiihtäjät kaiken aikaa. Tunnelma oli viime vuonna todella hyvä. On aivan mahtavaa, että PowerPark ja Jorma Lillbacka haluavat olla mukana tällaisessa tapahtumassa", Strandvall suitsuttaa.

Sprintterinä tunnettu Strandvall saa vastaansa kovan haastajajoukon, kun mukana on viime vuoden kärkikolmikon kaksi muutakin sprintteriä eli Martti Jylhä ja Anssi Pentsinen. Sprinttimaajoukkueesta viivalle asettuvat myös Ristomatti Hakola ja Toni Ketelä. Normaalimatkojen maajoukkueesta kiilaa yrittävät iskeä Matti Heikkinen ja Perttu Hyvärinen.

Naisten kisassa maajoukkueen Krista Pärmäkoski mittaa rullahiihtokuntonsa 13,2 kilometrin pudotuskissassa, kun vastaan asettuu muun muassa viime vuoden ykkönen Maria Grundvall. Juniorihiihtäjät kilpailevat piirien välisestä paremmuudesta.

Yleisölle maksuton PowerSkiGP -rullahiihtotapahtuma käynnistää PowerParkin kesäkauden päättäjäispäivän lauantaina 3. syyskuuta kello 11. PowerParkin raviradalla ravataan paikallisravit kello 15 alkaen ja huvipuisto on avoinna viimeisen kerran tänä vuonna kello 15 – 24. Illan huipentaa näyttävä ilotulitus.

Lisätietoja:
Kalle Lassila, PowerSki GP, promoottori, puh. 040 744 4210
Pekka Kaidesoja, tiedottaja, puh. 040 595 0903

www.powerpark.fi