Uutisen päiväys

26.1.2013← Takaisin

Mäkäräinen otti kultaa naisten vapaan kympillä

Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen voitti naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan mestaruuden. Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen otti SM-hopeaa ja Lappeen Riennon Riikka Sarasoja-Lilja hiihti pronssille.

Ampumahiihtäjänä paremmin tunnettu Kaisa Mäkäräinen hiihti Suomen mestariksi Jämijärvellä naisten vapaan hiihtotavan 10 km kisassa.
- Jaksoin ihmeellisesti loppuun asti. Toisen kierroksen alussa oli vähän nihkeetä. Tässä on kovia naisia rinnalla, maailman huippuja. Suomella on ilman minuakin kova naisten joukkue Val di Fiemmeen laittaa, ampuhiihtäjä kommentoi spekulaatioita hänen osallistumisestaan mahdollisesti maastohiihdon MM-kisoihin.
Aamulla Jämijärvelle saapunut Kaisa Mäkäräinen kävi hiihtämässä kisaladun läpi kerran.
- Vähän jännitti, että muistaako sitä sen reitin kokonaan läpi vai unohtaako, että kappas siellä onkin vielä yksi ylämäki, Mäkäräinen.

Hopeaa hiihtänyt Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roposen ensimmäinen kierros sujui hyvin, mutta toisella kierroksella reisi rupesi painamaan.
- Kaisa meni kovaa, mutta ei mekään huonoja oltu. Kyllä minulla löytyy aina latausta myös SM-kisoihin, vaikka toki tämä oli etappi kohti MM-kisoja, Roponen kertoo.
- Se on ihan sama ketä siellä on ladulla vastassa. Oma suoritus on tärkein.

Jämijärvellä SM-pronssia hiihtänyt Lappeen Riennon Riikka Sarasoja-Liljalla oli vähän samanlainen kisa kuin Roposellakin. Toisella kierroksella reisi rupesi painamaan.
- Tarkoitus oli lähteä hiihtämään rennosti ja kiristää loppua kohti, mutta se kiristäminen sitten jäi tekemättä. Toisaalta sain aika rauhassa hiihtää toisen kierroksen, koska tulos oli niin selvä. Se, että Kaisa osallistui tänään kisoihin, ei vaikuttanut minun tekemiseen mitenkään. En minä ennen kisaa muuta ajattelekaan kuin omaa suoritusta, Sarasoja-Lilja kommentoi.

 

Tulokset:www.jamism.fi/tulokset

Naiset 10km (v)
1)Kaisa Mäkäräinen Kontiolahden Urheilijat 28:40.8
2)Riitta-Liisa Roponen Oulun Hiihtoseura +7.8
3)Riikka Sarasoja-Lilja Lappeen Riento +1:21.7
4)Laura Ahervo Hämeenlinnan Hiihtoseura +1:54.9
5)Sini Alusniemi Huhtasuon Hiihto 2000 +2:06.5
6)Anne Mäkinen Tarvasjoen Urheilijat +2:41.