Uutisen päiväys

14.2.2019← Takaisin

Maastohiihtäjillä onnistunut sprinttipäivä Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla - Niilo Moilanen 4:s

Maastohiihtäjillä onnistunut sprinttipäivä

Maastohiihdossa kisattiin tänään sprintit. Suomalaisittain kisat sujuivat hienosti, kaikki suomalaishiihtäjät etenivät aika-ajosta alkueriin. Välierävaiheeseen selvisivät pojissa Niilo Moilanen, Emil Liekari ja Tino Stenman sekä tytöissä Siiri Kaijansinkko. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Niilo Moilanen, joka raivasi upeasti tiensä sprinttien finaaliin ollen lopulta neljäs.

– Jo lähdöstä lähdettiin tosi kovaa ja vauhtia pidettiin koko matkan. Takanousun alkuosassa alettiin mättää niin kovaa, että happoa ehti vähän turhan paljon kertyä ja menetin siinä hyviä pelisijoja. Nousun päällä sain vielä jostain kaivettua voimaa sen verran, että pääsin nousun päältä hyvillä voimilla laskuun. Oli tosi hyvät sukset alla, niin sain sitten imusta napsittua muutaman sijan. Ei se pronssi kovin kauas jäänyt tänään ja tosi tyytyväinen olen hiihtoon, kertasi Moilanen kisaa.

Tino Stenman oli 9:s, Emil Liekari 12:s ja Alexander Ståhlberg 22:s.

Tyttöjen kisassa välierävaiheeseen selviytynyt Siiri Kaijansinkko oli lopputuloksissa 9:s.

– Karsintahiihdosta oli hyvä lähteä alkueriin. Sekin meni hyvin, tulin kakkosena maaliin ja hiihto tuntui ihan hyvältä, pysyin hyvin vauhdissa mukana. Välierässä ei sitten oikein ollut enää paukkuja, mutta olen ihan tyytyväinen, kun tuli parempi sijoitus kuin maanantaina. Sprintti on nyt mennyt niin paljon eteenpäin, että olen tytyväinen, Kaijansinkko kertoi.

Hilla Niemelä oli 16:s, Aino Pihlava 22:s ja Lotta Kurttila 27:s.

Lähde: Olympiakomitea