Uutisen päiväys

7.12.2019← Takaisin

Lillehammerissa kilpailtiin yhdistelmäkilpailut – Krista Pärmäkoski neljäs, Iivo Niskanen yhdeksäs

Lillehammerin viikonloppu avattiin maastohiihdon osalta yhdistelmäkilpailuilla. Suomalaisittain parhaista sijoituksista vastasivat Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen.

Krista Pärmäkoski taisteli naisten kilpailussa neljänneksi. Naisten kilpailussa nähtiin hyvää suomalaispanosta, kun kaikki suomalaiset hiihtivät pistesijoille. Kymmenen parhaan urheilijan joukkoon mahtui Pärmäkosken lisäksi myös Kerttu Niskanen

Kilpailun voiton vei kotiyleisön edessä Norjan Therese Johaug, joka irtosi muusta porukasta jo heti kilpailun alkuvaiheilla. Pärmäkoski kamppaili neljännestä sijasta pääjoukon kanssa. Lopulliset sijoitukset ratkottiin vasta loppukirissä, jossa Pärmäkoski jätti taakseen Norjan Astrid Jacobsenin ja Ruotsin Charlotte Kallan. Pärmäkosken kilpailu sai vauhdikkaan alun, kun vain minuutteja ennen kilpailun käynnistymistä urheilijan mono hajosi. Mono saatiin lopulta teipattua kuntoon juuri ennen lähtölaukausta.

– Pertsa oli vähän takkuisen olosta ja alku oli jäätävän kova, kun Therese lähti vetämään. Nämä on näitä yhteislähtökisoja ja näihin pitää oppia. Pitää pystyä olla alussa rennommin mukana. Vapaalla alkoi kulkea, jaksoi hyvin latoa sitä osuutta. Tehtiin hyvää yhteistyötä Kallan kanssa ja lopussa pystyin lyömään kirissä. Tiesin, ettei kannata lähteä ekana laskemaan, koska takaa tullaan ohitse, kertasi Pärmäkoski kilpailun kulkua.

Anne Kyllönen oli kilpailun 26:s, Laura Mononen 27:s ja Johanna Matintalo 29:s.

Naisten tulokset

Krista Pärmäkosken ja valmentaja Ilkka Jarvan kommentit SoundCloudissa
 

Iivo Niskanen miesten kilpailun yhdeksäs

Iivo Niskanen ylsi suomalaismiehistä päivän parhaimpaan tulokseen ja oli yhdeksäs. Pistesijoille ylsi myös Perttu Hyvärinen, joka oli 28:s.

Niskanen oli mukana kärkikahinoissa vielä perinteisen 15 kilometrin osuuden jälkeen. Norjan Hans Christer Holund kuitenkin repäisi vapaan hiihtotavan alussa ja kilpailun kärkijoukko hajosi. Lopulta kilpailun voittoon hiihti Venäjän Alexander Bolshunov ennen Holundia ja Norjan Emil Iverseniä.

Niskanen ei ollut tyytyväinen päivän suoritukseensa.

– Ei ollut nappionnistuminen, ei ollut sitä parasta lyöntiä ja rentoutta. Jostain syystä perinteinenkään ei ollut ihan sillä tasolla kuin viime viikonloppuna. Suksen vaihdon jälkeen matkavauhti oli aika rauhallista ja Holundin isku tuli yllättävään paikkaan. Tämmöinen kisa tällä kertaa, totesi Niskanen.

Markus Vuorela hiihti maaliin sijalle 35, Lari Lehtonen oli 36:s ja Lauri Lepistö sijalla 52.

Miesten tulokset

Iivo Niskasen kommentit SoundCloudissa

Lillehammerissa jatketaan huomenna viestikilpailuilla. Suomen naisten joukkueen muodostavat Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski. Miesten joukkueessa kilpailevat Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Lari Lehtonen ja Markus Vuorela.

Naisten lähtölista
Miesten lähtölista

Kuva: SHL / Touho Häkkinen