Uutisen päiväys

14.1.2020← Takaisin

Lepistölle uran ensimmäinen henkilökohtainen Suomen Cup -voitto, Kyllönen juhli naisten kilpailussa

Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö ja Anne Kyllönen juhlivat voittoja Vantaan Hakunilassa Suomen Cupin perinteisen normaalimatkoilla.

Anne Kyllönen vei naisten vitosella ykkössijan 1,3 sekunnin erolla Susanna Saapunkiin. Laura Mononen oli kolmas.

– Ensinnäkin kisajärjestäjät ovat tehneet aivan mielettömän hienoa työtä. Latu oli hienossa kunnossa, kehui Kyllönen Vantaan Suomen Cupin ensimmäistä kisailtaa. Eivätkä kehut siihen loppuneet. 

– Menoa ja meininkiä oli kaikkialla alusta loppuun asti. Mukavaa että yleisöä oli tullut niin paljon.

Omaa hiihtoaan hän ei erityisesti ylistänyt, joskin voittaminen oli mukavaa. Kyllönen ei omasta mielestään päässyt nyt tuntemaan vauhdin hurmaa. Syy löytyy Tour de Skin rypistyksestä ja sitä seuranneesta tauosta. Huipputunteen puute ei yllättänyt. 

Keskiviikkoillan viestistä hän odottaa todella tiukkaa:

– Latu on sen oloinen, ettei tule olemaan helppo tehdä eroja, ennakoi Kyllönen.

Miesten kilpailussa Lauri Lepistö otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen Cup -voiton 16,9 sekunnin erolla Ristomatti Hakolaan. Miesten kisan jopa yllätyksellisellä voittajalla oli jossain määrin toisenlaisia tuntemuksia kuin Kyllösellä. Hänen hiihdossaan Tour de Ski ei enää tuntunut. 

– Energiavarastot olivat nyt täynnä. Olen tourin jälkeen ottanut kevyesti, sanaili voittaja rauhalliseen tyyliinsä vesisateen ja tuulen säväyttämän kisan jälkeen.

– Voitto merkitsee kyllä paljon. Mehukas päänahkakin tuli otettua, hymyili Lepistö tarkoittaen illan kakkosta, Ristomatti Hakolaa, ja lisäsi salaa toivoneensa, että voisi haastaa Vantaalla "Riseä".  

Askeleita on tullut otettua, askeleita oikeaan suuntaan. Lepistö tietää, että suurin tekijä siinä on ollut harkitseva järki. Sitä on tullut mukaan harjoitteluun, suunnitteluun ja kuormitukseen yhä enemmän viime aikoina. 

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa:

Anne Kyllönen

Susanna Saapunki

Laura Mononen

Lauri Lepistö

Ristomatti Hakola

Karri Hakala

Tulokset

Kuvat: Jari Mäntynen