Uutisen päiväys

16.3.2013← Takaisin

Lehtonen nappasi kiripisteitä, muut miehet Kollenin kisassa pisteittä

Holmenkollenin 50 kilometrin vapaan kisaan lähti kolme suomalaismiestä. Ville Nousiainen sijoittui parhaana suomalaisena 35:nneksi ja Lari Lehtonen 44:nneksi. Lehtonen saalisti kuitenkin muutaman bonuspisteen kirimaalista. Anssi Pentsinen keskeytti hiihdon viidentoista kilometrin jälkeen, kun tavoitteeksi asetetut bonuspisteet jäivät ensimmäisillä kierroksilla saamatta.

Paras suomalainen Holmenkollenin vapaan 50 kilometrin kisassa oli Ville Nousiainen, joka hiihti 35:nneksi.
- Sen tein minkä pystyin, eikä se tämän kummempaan riittänyt. Oikeastaan ei edes harmita, Nousiainen kommentoi.
Mies jäi kisan voittaneesta Alexander Legkovista liki seitsemän minuuttia. Nousiaisen mukaan suureen aikaeroon ei ole mitään erityistä syytä.
- Ei minulle ladulla tapahtunut oikeastaan mitään ihmeellistä. Kroppa vaan on sellaisessa tilassa, ettei se kestä happoja kovin pitkään. Minuutin pystyy takomaan hyvällä tempolla ja sitten pitää huilata, Nousiainen kertoo.

Suomalaismiehistä maailmancupin pistetiliään kartutti 44:nneksi hiihtänyt Lari Lehtonen, joka kuittasi yhden kirimaalin neljännellä sijallaan 8 bonuspistettä.
- Oli kyllä rankka päivä, jos jotain positiivista kaivaa, niin kaksi asiaa meni hyvin. Uusi suksi toimi hyvin. Löytyi todella hyvä suksi tälle kelille. Toinen positiivinen asia oli ne muutamat pisteet mitä sain välikiristä, Lehtonen kommentoi.
Val di Fiemmen MM-kisojen jälkeen Lehtonen sairastui ja mies jätti väliin myös viime viikonlopun kisat Salpausselällä.
- Onhan se selvä, että vatsataudin jälkeen ei ole voimissaan, mutta päätin lähteä tänne, kun en vienyt kenenkään paikkaa, niin ajattelin tulla kokeilemaan. Ei tämä tyhjä reissu ollut, kun tuli muutama piste, mutta vähän huono maku tästä kyllä jäi.

Bonuspisteitä oli tarjolla kymmenelle ensimmäisellä peräti viisi kertaa. Ensimmäiset kiripisteet jaettiin neljän kilometrin kohdalla. Ensi keskiviikon Tukholman sprinttiin osallistumisoikeutta tavoitellut Anssi Pentsinen oli maailmancupin kokonaispisteissä ennen lauantain kisaa sijalla 50, mutta takana vaanivat yhdysvaltalainen Noah Hoffman ja Norjan Tord Asle Gjerdalen.
Takarivistä nopeasti lähdössä keulaan noussut Pentsinen lähti rohkeasti tavoittelemaan pistesaalista.
-Taktiikassa ei ollut mitään ihmeellistä. Tavoitteena oli hiihtää kovaa ensimmäiseen kirimaalin ja mahdollisesti toiseen, jos ensimmäisestä ei saa riittävästi pisteitä, Pentsinen kertoo.
- Olisin toivonut itseltäni parempaa virettä. Kroppa ei tänään vaan toiminut toivotulla tavalla, varsinkaan sen jälkeen, kun olin sen ensimmäisen neljä kilometriä hiihtänyt kovaa.
Osallistumisoikeutta Falunin sprinttiin ei tullut, joten Pentsisen maailmancup-kausi loppui tämän päivän keskeytykseen Holmenkollenilla.

Lisää kommentteja:
https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaiskommentit-holmenkolleni/