Uutisen päiväys

28.11.2015← Takaisin

Kerttu Niskanen kuudes - Anssi Pentsinen myös tyytyväinen Ruka Nordicin vapaan kisoissa

Maastohiihdon maailmancup jatkui Ruka Nordicissa lauantaina vapaan 5 ja 10 kilometrin kilpailuilla. Suomalaisista parhaiten märässä kelissa hiihdetyillä matkoilla menestyivät Kerttu Niskanen, joka oli kuudes ja Anssi Pentsinen ollen 29:s.

”Aina kun pystyn vapaalla hiihtämään kymppisakkiin, niin jää hyvä fiilis, mutta tottakai tuostakin on varaa parantaa. Hyvät olosuhteet oli tänään hiihtää. Latu oli paikoitellan kovassa kunnossa ja paikoitellen pehmyt, mutta sama kaikille”, Kerttu Niskanen sanoi.

Niskanen lähtee huomiseen 10 kilometrin takaa-ajoon 12:nnelta sijalta 35,7 sekuntia Rukan touria johtavaa norjalaista Therese Johaugia perässä.

Krista Pärmäkosken tavoite oli ehdottomasti koko tourilla menestyminen. Tämän päivän suoritus oli Pärmäkoskelle pettymys.

”Huono kisa oli tänään, pettynyt oon, en toivonut tämmöistä. Mutta jos oon 20 sekkaa kolmanteen sijaan, niin viime viikonlopun hiihdoilla se olis ollut mahdollista. Tänään ei vaan kroppa käynnistynyt tarpeeksi tuohon kisaan”, Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkoski on Ruka Tourin paras suomalainen, 10:s, ja lähtee takaa-ajoon 34,8 sekuntoa Johaughin takaa.

Pentsinen parhaaseen vapaan hiihtoonsa Rukalla

Päivän tyytyväisin suomalainen oli Anssi Pentsinen, joka hiihti uran parhaan vapaan kilpailunsa ja nappasi niin sanotulla normaalimatkalla maailmancupin pisteitä, ollen 29:s.

Sunnuntain takaa-ajoon Pentsinen lähtee sijalta 23 vajaan minuutin johtavaa Norjan Martin Johnsrud Sundbyta perässä.

”Kyllä minä voin vaikka tuulettaa, jos maailmancupin pisteitä tuli distanssimatkalta. Vapaaseen on löytynyt hyvä asento ja hyvä olo hiihtää. Se on taloudellisempaan ja virtaviivaisempaa se tekeminen”, tiivisti Pentsinen.

Iivo Niskanen oli tekemässä hyvää nousujohteista vapaan hiihtoa, kunnes kaatui Impilinnan laskussa.

”Hyvä kisa meni pilalle, kaaduin siinä Impilinnan laskussa toisella kierroksella. Olin tekemässä nousujohteista loppua. Homma oli käytännössä siinä, vauhit pysähty ja kroppa oli niin hapoilla, kuin voi olla, enkä päässyt enää Manificat’t kyytiin”, Iivo Niskanen kommentoi.

Niskanen lähtee 3-päivän tourin päätösmatkalle sijalta 42. noin puolitoista minuuttia johtavasta Martin Johnsrud Sundbysta.

Tulokset 5 km naiset
3-päivän Ruka Tourin tilanne, naiset 

Tulokset 10 km miehet​
3-päivän Ruka Tourin tilanne, miehet 

Urheilijoiden kommentteja soundcloudissa