Uutisen päiväys

26.1.2020← Takaisin

Kahdeksan suomalaista erävaiheessa - Vuoriselle kauden parasta hiihtoa

Maastohiihdon MM-esikisaviikonloppu päättyi perinteisen sprintteihin Saksan Oberstdorfissa. Suomalaisista nähtiin kahdeksan urheilijaa erävaiheessa.

Vaikka välieräpaikkoja ei tullut, onnistui miehissä Lauri Vuorinen kauden parhaaseen tahtiin ollen 13:s. Naisissa Anne Kyllönen oli 14:s.

Välieräpaikka karkasi Kyllöseltä harmillisesti vain sadasosien erolla. Kyllönen oli oman eränsä kolmas ja pitkään kiinni aikavertailupaikassa.

”Karsinta oli todella hyvää menoa, mukavaa että se kulkee. Harmittaa, että alkuerissä karsiutuu sadasosien turvin välierästä, se pitäisi päästä kääntämään voitoksi loppukaudesta”, mietti Kyllönen.

Kaikki suomalaiset pitivät Oberstdorfin uusitusta sprinttiradasta. Nopeusominaisuuksia lisäksi radalla vaaditaan myös monia muita latuja enemmän distanssihiihtäjien ominaisuuksia.

Myös Anne Kyllönen fiilisteli kisan jälkeen rataa ja pohti sen antamaa tuntumaa 2021 MM-kisoja ajatellen.

”Ihan mahtava rata. Vaatii distanssiominaisuuksia tietenkin nopeusominaisuuksien ohella. Sopii mulle kyllä hyvin ja todella paljon herätti ajatuksia, mitä voisi tehdä tulevalla harjoituskaudella”, kommentoi Kyllönen.

Erävaiheessa hiihtivät myös Kerttu Niskanen, joka oli kilpailun 18:s, Krista Pärmäkoski (22:s) ja jo toistamiseen sprintissä pisteille onnistunut Vilma Nissinen (27:s). Alkueriin jäivät Laura Mononen (33:s) ja Katri Lylynperä (51:s).

Tulokset

Lauri Vuorinen kauden parhaaseensa - ”Rata sopii mulle, juoksu on vahvaa”

Lauri Vuorinen hiihti kauden parhaaseensa, vaikka välieräpaikka karkasikin. Vuorinen oli karsinnan 9:s ja loppusijoitus 13:s.

”Karsinta oli hyvä lopputuloksena, mutta fiiliksenä se tuntui kankealle ja hitaalle. Se taitaa on tuon radan ansiota. Erässä taktiikka oli hyvä, olisi ehkä pitänyt vähän paremmista asemista päästä tuohon vikaan nousuun. Pahimmat kaverit olivat edellä, niitä oli tosi vaikea ohittaa”, analysoi kauden parhaan hiihtonsa tehnyt Lauri Vuorinen.

Ensi kevään MM-kisoissa Vuorinen uskoo olevansa kova.

”Rata sopii mulle, juoksu on vahvaa. Ei tuossa muuta, jalkaa tarvitaan paljon. Tietää, mitä kesällä tehdään”, pohti Vuorinen.

Iivo Niskanen hiihti erävaiheessa ja toi kestävyysominaisuutensa vahvasti esille. Vauhdinpito ei kuitenkaan onnistunut aivan toivotulla tavalla. Niskanen oli kisan 19:s.

”Erähiihto tuntui hyvältä. Jostain syystä kun yritti tehdä ratkaisua ja hiihtää muillekin happoa, niin siinä kävikin niin, että kun laskettiin vika mutkaan ja lähettiin vikaan pikkunousuun, oli panokset ihan syöty. Jalka ei ollut enää ollenkaan terävä”, kertoi Niskanen kisan jälkeen, mutta liputti kuitenkin kommenteissaan latuprofiilin puolesta.

Vuorisen ja Niskasen lisäksi erävaiheessa hiihtivät Lauri Lepistö (23:s) ja Ristomatti Hakola (26:s). Joni Mäki (33:s) ja Verneri Suhonen (40:s) jäivät karsintaan.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa
Naiset: Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Vilma Nissinen
Miehet: Lauri Vuorinen, Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola, Lauri Lepistö