Uutisen päiväys

6.3.2005← Takaisin

Juha Lallukka neljäs Lahden viidellätoista – Lukas Bauer voittajaksi

Salpausselän kisojen miesten vapaalla viidellätoista koettiin iloisia suomalaistunnelmia, kun Juha Lallukka hiihti neljänneksi Tshekin Lukas Bauerin, Itävallan Christian Hoffmannin ja Italian Thomas Morigglin jälkeen.

Numerolla 54 yhteensä 91 hiihtäjästä matkaan lähtenyt Juha Lallukka starttasi matkaan vauhdikkaasti alusta lähtien ja otti reilun johdon jo 1,3 kilometrin kohdalla niin, että moni varmasti mielessään harmitteli, että nyt on poika lähtenyt matkaan liian nopeasti. Aika kuitenkin kesti ja kesti niin, että loppujen lopuksi tuon etapin hiihti suomalaista nopeammin vain kaksi miestä. Sama jatkui lähes loppuun asti. Vain Lallukan perässä lähtenyt Italian Thomas Morigglin hyvät asemat jälkeen päin lähteneenä pudottivat suomalaisen palkintopallilla. Viimeisillä kilometreillä italialainen kiristi Lallukan ohi. Juha Lallukka oli kuitenkin kilpailun neljäs, mikä oli paljon enemmän kuin hän oli osannut odottaa.

- Uskoin kyllä, että nyt olisi ollut mahdollisuuksia iskeä. Tästä tuli kuitenkin loistava hiihto ja tunne on mahtava, kertasi Lallukka aurinkoisella maalialueella.

- Heti alusta lähtien tunsin, että nyt voi kulkea. Pieleen menneiden Oberstdorfin kisojen lähdin hakemaan kuntoa ihan määräharjoittelulla. Lähdin kisoista heti viestin jälkeen ja se harmitti niin paljon, että päätin alkaa tosi kovan harjoittelun. Samaa eivät monet mukana ole vielä voineet tehdä, mukana oli MM-kisoista väsyneitä miehiä. Näin hyvää en silti osannut odottaa.

Muiden suomalaisten Oberstdorfin kävijöiden panos ei ollut yhtä hyvä. MM-kisoissa hyvin hiihtäneet Sami Jauhojärvi ja Tero Similä olivat sijoilla 40 ja 46. Heidän edelleen pääsivät kansallisesta ryhmästä Sami Pietilä, joka oli 21:s sekä Kuisma Taipale, 28:s, ja Ville Nousiainen sijalle 38.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/

Lisätietoja: www.lahtiskigames.com