Uutisen päiväys

23.2.2019← Takaisin

Iivo Niskanen neljänneksi MM-skiathlonissa - historian paras sijoitus miesten skiathlon-matkalla

Iivo Niskanen hiihti neljänneksi maastohiihdon skiathlon-kilpailussa Seefeldissä. Naisten parhaasta sijoituksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka oli kahdeksas.

Krista Pärmäkoski lähti tavoittelemaan mitalia päivän skiathlon-kilpailussa. Norjan Therese Johaugin vauhtiin ei ollut muilla asiaa, mutta muut mitalit olivat kirkkaana tähtäimessä.

”Tottakai tavoittelin podiumsijaa. Pertsalla yritin hiihtii kiinni sitä porukkaa, kun ne alussa otti sen eron. Se ehkä kostautui sitten lopussa. Harmittaa, mutta kisoja on vielä edessä", totesi Pärmäkoski.

Laura Mononen hiihti yhden parhaista arvokisastarteistaan ja oli 12:s. Tyytyväinen Mononen tähyää myös muille MM-kisojen matkoille.

”Tasapainoinen hiihto, hyvä suoritus pertsalla ja vapaalla. Vähän oli ennen kisaa epävarma olo siitä, että mikä se tämän hetken vire on. Tuntui kyllä tänään hyvältä", kommentoi tyytyväinen Mononen.

Eveliina Piippo oli 23:s ja Johanna Matintalo 32:s. Piippo hiihti ensimmäisessä aikuisten arvokisastartissaan tasaisen varmasti.

Miesten kilpailussa Iivo Niskanen kolaroi ensimmäisessä juottopisteessä, mikä johti kaatumiseen ja sauvan katkeamiseen. Kova takaa-ajo vei voimat lähteä perinteisen loppuosuudella karkuun kovimmilta vastustajilta. Niskanen oli kilpailun neljäs, mikä on paras arvokilpailusijoitus miesten skiathlonissa.

"Kaatumisen jälkeiseen takaa-ajoon menivät tänään voimat. Ei pystynyt enään iskemään perinteisen osuudella, vaikka kärkeen nousin", sanoi pettynyt Niskanen.
Pettymys oli luonnollisesi suuri, mutta illalla Iivo nousee vielä lavalle palkintojenjaossa Medal Plazalla, jossa palkitaan TOP6-urheilijat.

Matti Heikkinen hiihti sijalle 12., mies on nousukunnossa. Perttu Hyvärinen oli 23:s ja Antti Ojansivu 33:s, molemmat tuskastelivat perinteisen osuuden takkuamista, mutta olivat erittäin tyytyväisiä vapaan hiihtoihin.

"Ennakkoon mietin, jos olen väsynyt maalissa, olen hiihtänyt niin kuin pitikin. Näin oli. En olisi jaksanut enää yhtään pidemmälle", Ojansivu sanoi.

Naisten tulokset

Miesten tulokset

Kuva: SHL / Jesse Väänänen