1.1.2020← Takaisin

Iivo Niskanen kolmanneksi taktisesti loistavalla hiihdolla Toblachissa

Tour de Ski jatkui perinteisen 10 ja 15 kilometrin hiihdoilla Italian Toblachissa. Iivo Niskanen hiihti upeasti kolmanneksi ja nousi Tourilla sijalle 5.

Naisissa Kerttu Niskanen oli suomalaisittain kovin ja 15:s.

Niskanen lähti hänelle vahvaan perinteisen hiihtoon sijalta 11. ja nosti tasaisesti hyvin voimia jakaen palkintopallille.

”Oli ihan hyvä hiihto, vaikea latu hiihtää isossa ryhmässä. Tosi kasaava, ei ihan kaikista rankin. Kovan alun jälkeen oli tarkoitus ottaa kaikki irti ja iskeä tuohon loppuun. Se riitti irtautumaan siitä ryhmästä”, sanoi tyytyväinen Niskanen.

Niskasen takana Perttu Hyvärinen hiihti omien sanojensa mukaan ”elämänsä kisaa”. Hyvärinen oli kilpailun 11:s.

”Tänään kaikki onnistui hyvin, nöyrä kiitos huoltorekalle, aivan huikea onnistuminen, suksi oli tänään tosi hyvä. Oma tekeminen oli myös rohkeeta”, kiitti taustajoukkoja ja itseään Perttu Hyvärinen.

Muista suomalaisista Lari Lehtonen oli 42. ja Lauri Lepistö 64.

Niskanen neljän etapin jälkeen Tour de Skillä viidentenä minuutin ja 10 sekuntia johtavaa Venäjän Alexander Bolsunovia perässä. Hyvärinen jatkaa Touria sijalta 15.

Naisten 10 kilometrin perinteisellä Kerttu Niskanen nosti sijoitustaan eilisestä sijalle 15. Osuusajoissa Niskanen oli 10:s.

”Yritin vaan unohtaa eilisen ja äkkiä kisan jälkeen keskittyä tähän päivään. Paikoitellen kisassa oli hyvääkin yritystä. Vähän harmitti, että joutui paljon itse työstämään, eikä ollut apuja”, mietti Niskanen.

Anne Kyllönen tuli maaliin 20:ntenä ja Vilma Nissinen oli 31. jääden niukasti maailmancupin pisteiden ulkopuolelle. Nissinen on eritoten tyytyväinen jaksavaan oloonsa Tourin tässä vaiheessa.

”Yllättävän hyvä olo, ajattelin, että olisi pahempi tässä vaiheessa. Yllättävän rutiinilla on pystynyt vetämään. Ei voi sanoa, ettei tule seinä vastaan Fiemmessä, mutta hyvin on mennyt”, summaili Nissinen.

Kerttu Niskanen jatkaa Touria Italian Val di Fiemmessä sijalta 14., Anne Kyllönen sijalta 18. ja Vilma Nissinen sijalta 38.