14.3.2015← Takaisin

Olkkonen tyttöjen vanhimman sarjan paras Hopeasommassa

• N16-sarjan kukitus.

Hopeasomman loppukilpailuiden tyttöjen 16-vuotiaiden sarjan voittoon hiihti Tiia Olkkonen, 15-vuotiaiden sarjassa juhli Hilda Kukonlehto.

Tyttöjen 16-vuotiaiden sarjan voitti Haapajärven Kiiloja edustava Tiia Olkkonen 9,3 sekunnin erolla ennen Anita Korvaa. Viime vuoden Hopeasomman N15-sarjassa Korva voitti ja Olkkonen oli toinen.

”Rankka, mutta hyvä rata, jolla oli nopeita laskuja ja nousuja. Kauteni on ollut hyvä, Imatran SM-kisoissa tuli kultaa ja KLL:n kilpailuissa pronssia. Kestävyys ja nopeus ovat parantuneet tänä vuonna. Oli mukavaa päättää ”Hopeasompaikäisyys” tähän saavutukseen”, Olkkonen kertoi.

Valkeakosken Hakan Hilda Kukonlehto hiihti ensimmäiseksi tyttöjen 15-vuotiaiden sarjassa. Sanni Oikkonen hävisi voittajalle 11,7 sekuntia.

”Tosi hyvin meni. Vauhdinjakoni onnistui ja pystyin kiristämään lopussa. Kausi on ollut tosi hyvä, sillä KLL:n kisoissakin voitin. Nopeutta on tullut eniten lisää tänä vuonna, ja se on näkynyt sprintteissä”, Kukonlehto kertoi.

14-vuotiaiden sarjassa voiton vei Ylikiimingin Nuijamiesten Roosa Riikola 12,0 sekunnin erolla ennen Vilma Ryyttyä.

”Tykkään maastosta täällä, se on ihanan nopea, eikä liian rankka. Minulla ihan hyvä kestävyys, nopeuttakin löytyy sekä minulla on vahvat jalat”, Riikola arvioi itseään hiihtäjänä.

13-vuotiaiden sarjassa kultaa juhli Pargas IF:n Wilma Westerlund. Hän voitti toiseksi tulleen Jonna Vesteniuksen 8,3 sekunnilla.

”Olen tyytyväinen, kisa meni hyvin. Rata oli raskas, mutta se sopi minulle hyvin.”