Uutisen päiväys

16.11.2014← Takaisin

Heikkinen hiihti avauskisassaan Oloksella toiseksi

  Miesten 15 kilometrin kisassa kautensa avannut Matti Heikkinen hiihti toiseksi. Heikkinen jäi kisan voittaneelle Venäjän Alexei Chervotkinille 5,2 sekuntia. Kaikkiaan kärkikymmenikössä oli kolme suomalaismiestä. Perttu Hyvärinen hiihti kahdeksanneksi ja Iivo Niskanen yhdeksänneksi.

  Matti Heikkinen avasi kisakautensa heti palkintopallipaikalla. Mies hiihti Oloksen Tykkikisan 15 kilometrin vapaan kisassa toiseksi. ”Pieni plusmerkki papereihin tuli tänään. Vähän ailahtelevan jakson jälkeen oli ihan mukava saada sellainen perusvarma suoritus heti kauden alkuun. Ei mitään riemunkiljahduksia, mutta ei mitään pettymyksen tunteitakaan. Vanha fraasi, että tästähän on hyvä jatkaa. Huonomminkin on joskus lähtenyt kausi käyntiin”, Heikkinen naurahtaa ja jatkaa: ”No eihän sitä voi huomisesta mitään sanoa, mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että tilanne on tasapainoinen ja tästä on hyvä jatkaa kautta.”

  Mies sai väliaikalähtökisassa hiukan seuraa Iivo Niskasesta, joka sijoittui kokonaiskisassa yhdeksänneksi. ”Minä ajoin Iivon kiinni siihen tuulimyllyn nousuun. Hiihdettiin siinä sitten kolme ja puoli kilometriä yhdessä. Minun kannaltahan se oli ihan mukavaa, kun oli seuraa”, Heikkinen kertoo.

  Kisat jatkuvat seuraavan parin viikon ajan pohjoisen Suomen lumilla. Ensi viikonloppuna ohjelmassa on Suomen Cupin Rovaniemen osakilpailu ja kahden viikon päästä maailmancupin avaus Kuusamossa. ”Rukahan on seuraava semmonen todellinen mittari, että missä mennään. Hiihdän Rovaniemellä, jos kaikki on hyvin, mutta en ole vielä varma, hiihdänkö molempina päivinä.”

  1.Alexey Chervotkin RUS 33.18,6
  2.Matti Heikkinen FIN 33.23,8
  3.Snorri Einarsson NOR 33.42,3

  8.Perttu Hyvärinen FIN 34.13,0
  9.Iivo Niskanen FIN 34.15,1

  Viralliset tulokset.