Uutisen päiväys

9.11.2014← Takaisin

Hämeenlinnan Hiihtoseura juhli naisten viestin voittoa Suomen Cupissa

Ennakkosuosikkeihin lukeutunut Hämeenlinnan Hiihtoseura oli paras naisten vapaan 3 x 4 kilometrin kilpailussa Suomen Cupissa Vuokatissa. Joukkue hiihtojärjestyksessä Laura Mononen, Anni Kainulainen ja Maija Hakala voitti toiseksi sijoittuneen Vieremän Koiton 11,3 sekunnilla ja viimeisen palkintopallipaikan vallanneen Kangasniemen Kalskeen 14,6 sekunnilla.

Ankkuri Maija Hakala oli tyytyväinen omaan sekä joukkueen panokseen.

”En tiennyt kuinka paljon eroa taaksepäin Kerttuun (Niskanen) oli, mutta tiesin että ainakin eron eteenpäin saan tasaisella työnteolla kiinni. Viime vuosista olen oppinut, ettei puolen minuutin eroa tarvitse saada ekaan mäkeen vielä kiinni. Taktiikkani onnistui mielestäni hyvin ja voimia säästyi loppuun”, osuudelleen kolmantena päässyt Hakala sanoi.

Toisen osuuden voittajajoukkueessa hiihtänyt Kainulainen

”Lähdin hiihtämään peesissä, mutta hieman kuitenkin jäin, koska en uskaltanut alkuun ylikovaa hiihtää. Toisen kierroksen jouduin hiihtämään yksin, joka oli vastatuulessa aika haasteellista.”

Hän tähtää 23-vuotiaiden MM-kisoihin Kazakstaniin.

”Sinne on tarkoitus päästä ja myös menetyä. Toinen tavoite on päästä SM-kisojen yleisessä sarjassa kymmenen parhaan joukkoon.”

Kautensa voittajajoukkueen avausosuudella avannut Laura Mononen oli positiivisin mielin urakkansa jälkeen.

”Tuntui kohtuulliselta. Aloituskisat ovat olleet minulle aika nihkeitä yleensä, mutta nyt oli parempaa. Tästä on ihan hyvä jatkaa.”

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen nosti ankkuriosuudellaan joukkueensa 14:nneltä sijalta toiseksi. Joukkueen muut hiihtäjät olivat Marjaana Pitkänen ja Jenni Raivio.

”Hiihdosta puuttuu vielä terävyys ja loppusilaus, mutta hyviä treenejä nämä ovat. On hyvä, että saan Kuusamoa (maailmancupin avausta) ennen kolme tällaista viikonloppua. Hämeenlinna on ollut meille kovin vastus, neljällä kilometrillä tein sen mitä pystyin, en vaan pystynyt viimeisellä kierroksella hyökkäämään loppuun enää niin kovaa kuin olisin halunnut”, Niskanen sanoi.

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen avasi kautensa viestissä. Sairasteluista kärsineelle Kyllöselle jäi avauksesta positiiviset fiilikset. Hän oli avausosuudella neljänneksi nopein.

”Kovaa hiihdettiin alusta loppuun. Viimeinen jaksaminen vielä puuttuu, mutta se on ihan hyvä tässä vaiheessa kautta. Ensi viikonloppuna Oloksella on tarkoitus yksi tai kaksi kilpailua hiihtää”, kajaanilainen sanoi.

 Tulokset: http://www.vuokattievents.fi/tulokset2